Några enkla men värdefulla tips inför cykelresan…

Det finns så mycket utrustning och tillbehör att ta med på cykelresan men vissa saker är inte helt nödvändiga och alltså inte ett måste att ha med sig. Det kan till och med vara en börda då man inte vill släpa med sig saker i onödan. Men däremot finns det vissa tillbehör som verkligen inte får glömmas om man ska ut på en cykelresa. Om man ska cykla i ett annat land som många professionella cyklister gör är det mycket viktigt att ha med sig sitt pass.

Det kan bli väldigt farligt om cykeln och cyklisten inte är utrustade ordentligt och därför måste cykeln vara utrustad med lampor, ringklocka och däck efter väglag. Cyklisten måste också skydda sig och prioritera säkerhet och därför alltid ha hjälm, vilket det faktiskt är lag på. För att cyklisten ska synas ordentligt kan den ha på sig en varselväst men också reflexer. Då kan bilister lätt se cyklisten och väja. En telefon är också viktigt att ha med sig för att man ska kunna kontakta någon om olyckan skulle vara framme, samt en powerbank att ladda telefonen med om batterierna dör.

Ett förstahjälpenkit kan hjälpa om man skadar sig ytligt och kan ta hand om skadorna själv. Att cykla är inte bara roligt utan kan också ta hårt på krafterna och kan ibland också vara väldigt ansträngande. Därför är det viktigt att få i sig mycket vätska under cykelturen och då är det bra att ha med sig en vattenflaska eller två. För att man ska ha flaskan lättillgänglig kan man sätta fast en flaskhållare på cykelstyret.

Om man tagit hand om cykeln rätt och har rätt utrustning på den så bör den hålla under en cykelsemester. Men om cykeln mot förmodan skulle gå sönder är det bra att ha med sig verktyg för att kunna laga cykeln, alternativt laga den provisoriskt tills man kan ta sig till närmsta cykelverkstad. Att ha med sig en punkteringsspray och en cykelslang är nödvändigt om man skulle få punktering på cykeln. Då kan man lätt fixa punkteringen själv och man behöver inte ta sig till en cykelverkstad. Ibland behövs även luften i däcken fyllas på och då är det även bra att ha med sig en cykelpump då man inte alltid har tillgång till luft när man är ute och cyklar.

tips cykelresa

Cykellås

Tyvärr så sker det mycket cykelstölder idag och ett bra cykellås är därför att rekommendera , i synnerhet om man ska cykla långt och man måste ställa ifrån sig cykeln om nätterna. Det går att få ett cykellås på olika sätt och utbudet av cykellås på marknaden är brett. Med ett certifierat lås är risken inte lika stor att någon stjäl cykeln då de låsen ofta är mycket svårare att bryta upp. Det finns också kombinerade lås med både nyckel och låskombination för ännu större säkerhet. Det kan ibland kännas onödigt med ett cykellås men det är faktiskt en billig investering. Och chanserna att cykeln blir stulen minskar markant. Och om man har köpt en dyr cykel är kostnaden för låset inget att jämföra med. Det finns dock en sak att tänka på när man ska låsa sin cykel och det är att många sätter låset i däcket, det gör det lättare för tjuven att stjäla cykeln genom att skruva loss däcket och därmed lyckas stjäla cykeln ändå. Men om man istället sätter låset i ramen på cykeln blir det betydligt mycket svårare för tjuven att stjäla cykeln.

Olika typer av cykellås

Som nämnt ovan finns det en uppsjö av olika cykellås, exempel på några är vajerlås, bygellås, kättinglås, kombinationslås, ramlås och kabellås. Alla lås är ju såklart mycket säkrare än om man inte har något lås alls. Alla lås fyller dock samma funktion men det finns bättre lås och lite sämre lås. Detta beror mest på kostnaderna att tillverka låsen och hur hållbara de är. Ju säkrare lås desto större blir tillverkningskostnaden och även priset på låset. I en av flera undersökningar som har gjorts testade man att bryta upp lite olika lås och det visade sig att de lås som är certifierade inte kunde brytas upp med varken hammare, bultsax eller skruvmejsel. Men alla lås fallerar på vinkelslipen och här är det frågan om tid. Hur lång tid det tar att bryta upp låsen med vinkelslip och det skiljer sekunder beroende på vilket lås man testar på.

Föregående artikelFörbered Inför Sommarens Grillkvällar Redan Nu!
Nästa artikel5 Saker Du Absolut Inte Får Göra På En Begravning
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.