Enkla inredningstips som kräver minimalt med ansträngning…

Att ha ett fint hem är inte bara för folk som är inredningsintresserade och går i dyra affärer hela dagarna. Precis som att vara välklädd så är det en form av hyfs och gott uppförande att ha fint hemma. Om ditt hem är fint kommer dina gäster trivas bättre, du kommer anstränga dig mer för att hålla en högre lägstanivå och ditt liv kommer i största allmänhet att bli mer angenämt. Människor gillar att vara i fina miljöer helt enkelt, oavsett vad vissa tror.

I den här guiden ger vi dig enkla inredningstips som gör att du utan större ansträngning kan få ett betydligt trevligare, mysigare och mer stämningsfullt hem. För fler tips tycker jag du bör kolla in Truedeco, en inredningsblogg med lättsmälta och användbara tips!

Här är 4 enkla inredningstips som gör stor skillnad!

1: Ha ett tema

Det här tipset kräver faktiskt inte ens att du adderar något till ditt hem, istället handlar det om att ha en plan när du börjar.

Om du tittar på populära inredningsbloggar så kommer du se att en gemensam nämnare i alla hem är att det finns en röd tråd. Denna röda tråd är nästan alltid att man använt sig av få färger. Ofta går hela hemmet i bara två färger, t.ex. grått och vitt, beige och grå eller mintgrönt och vitt. Det kan låta tråkigt men du kommer som sagt se att alla väldesignade hem följer det här rådet, och de gör det av en anledning.

Det här tipsen kräver som sagt inte att du går ut och köper hundra nya grejer till ditt vardagsrum, istället handlar det om att välja ett tema och sedan bara komplettera med lite detaljer som gör att rummet följer det temat. Har du till exempel vita väggar och vitt tak, en grå matta, svart soffa och brun TV-bänk, ja då kanske det räcker med att du köper en ny matta och lite kuddar som går i brunt och vitt, på så sätt har du fått hela rummet att gå i brunt och vitt med din soffa som någon slags svart center piece. Svårare än så är det inte, men absolut enklast blir det om du har en plan när du börjar!

2: Jobba smart med ljus

inreda med lampor

Lampor är inte bara till för att lysa upp rummet så att du ser vad du gör, lampor är ditt bästa redskap för att skapa stämning!

Ett fint hem är ett hem som har stämning, är det bara ett rum utan personlighet så saknar det både karaktär och känsla, det är inte mysigt och man saknar det inte när man går därifrån. Och det bästa sätt att skapa stämning är som sagt med hjälp av smart placerade lampor.

Det är därför värt att lägga lite pengar på ett par fina lampor och glödlampor med rätt typ av ljus. En 90W-lampa i taket gör att det känns som att en seriemördar bor där, så undvik det. Köp istället en snygg men relativt svag taklampa och komplettera med 2-3 andra lampor i rummet, en i fönstret, en på en hylla och en bredvid TVn, på så sätt kan du välja att tända delar av rummet och skapa rätt stämning för tillfället. För varje rum du gör detta i så kommer du direkt märka stor skillnad i stämningen.

3: Doftpinnar!

doftpinnar

Det kan låta töntigt och anti-macho, men ett par enkla doftpinnar kan göra enorm skillnad för ditt hem. Precis som butiker har doftprofiler som de sprutar ut ur ventilationen för att man ska få rätt känsla när man besöker dem så kan du ha en doftprofil i ditt hem. Det är en sån där enkel liten grej som gör stor skillnad. Det bästa är att pinnarna håller doften i flera månader, så det är inte så att du behöver göra en ansträngning flera gånger i veckan.

4: Måla inte bara vitt

enkla inredningstips måla om med färg

Det enklaste sättet att uppgradera ett hem är att måla alla väggar och tak vita, det kommer omedelbart att göra ditt hem fräscht och härligt. Men vill du prova på något lite mer avancerat så ska du måla väggarna i en annan färg än vitt. Detta går hand i hand med tips nummer 1, att ha ett tema. Om du målar väggarna i vardagsrummet mörkgröna, och har möbler och detaljer som matchar den färgen så kommer ditt hem att uppfattas som oerhört lyxigt, mycket mer exklusivt än vad det egentligen var ansträngande.

På bilden ovanför ser du ett exempel på icke-vita väggar och inredning som går i samma ton, ett perfekt exempel på ett tema och en röd tråd.

Ett sista tips på ämnet färg är att konsultera vår guide till färgmatchning och välja färger som går bra ihop.

Sammanfattningsvis om dessa enkla inredningstips

Här är en kort sammanfattning av våra inredningstips.

  1. Ha ett tema – Välj två eller max tre färger och se sedan till att allt i ditt hem följer denna färgpalett, detta är det mest kraftfulla av alla inredningstips!
  2. Jobba smart med ljus – Lägg lite pengar på fina lampor som du placerar strategiskt i rummet, på så sätt kan du tända olika delar beroende på situation och på så sätt alltid skapa rätt stämning.
  3. Köp doftpinnar! – En fräsch doft i ditt hem lyfter hela känslan!
  4. Måla inte bara vitt – Ett lite mer avancerat tips är att inte ha vita väggar, och sedan matcha möblerna och detaljerna i hemmet efter färgen på väggen. Detta kan skapa en extremt lyxig känsla.

Där har du det, 4 enkla inredningstips som gör större skillnad än vad du behöver anstränga dig!

Föregående artikelHur Många Kostymer Behöver Man Ha Egentligen?
Nästa artikelDet Är Inte Konstigt Att Ta Lån – Här Är 3 Lån Alla Män Tar
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.