Vill du starta dagen full av energi, eller gnällig och seg?

Valet är som alltid ditt, och vad du väljer att börja din dag med kommer troligtvis att forma dagen åtminstone fram till lunch. Så dina morgonrutiner är betydligt viktigare än du tror, och med bara lite småändringar så kommer du märka enorm skillnad i både din energi och din drivkraft.

Här är som sagt 4 saker du verkligen behöver sluta göra, om du vill ha en bra start på dagen!

1: Snooza

Som vi skrivit förut så är det otvetydigt bevisat att alla människor blir tröttare av att snooza. När du snoozar så påbörjar du en ny sömncykel (läs mer om sömncykler här) och hela uppvakningsprocessen förstörs.
Vill du få en bra start på dagen så är mitt första och viktigaste råd helt enkelt att växa upp och sluta snooza. När klockan ringer så går man upp, så är det bara.

2: Kolla Sociala Medier

Det är väldigt lockande att plocka fram telefonen och kolla igenom Facebook eller Instagram när man vaknar. Det känns som en mjukstart och man får lite ”belöning” mitt i allt det hemska som är att vakna och gå upp.

Men du gör dig själv bara en otjänst när du startar dagen med att kolla sociala medier, eller nyheterna för den delen. För varje sak du gör som inte är att komma vidare mot målet (att vakna, göra sig i ordning och gå ut genom dörren) så skjuter du bara upp det oundvikliga och skapar undermedvetet en mental bild av att det du borde göra är det som är jobbigt.

Om du istället kickar igång dagen som det är tänkt, med frukost, motion, reflektion och en vettig plan, då kommer din morgon att gå som på räls och något så basalt som att kliva ur sängen kommer inte längre att kännas som en bestraffning.

bra start på dagen morgonrutin
Starta dagen med det du vet att du borde göra, det kommer ge dig energi och en riktigt bra start på dagen!

3: Stressa upp dig över hur du skall ta dig till jobbet

Man kan se på morgonpendlandet på två sätt. Antingen så hatar man det och känner sig stressad över att man ”slösar tid” i bilen, bussen, tunnelbanan, spårvagnen eller hur man nu tar sig till jobbet.
Eller så kan man se på det hela som en möjlighet till ledig tid då man kan fokusera på sånt som annars kanske är svårt att få tid till.

Morgonpendlingen är ett alldeles utmärkt tillfälle att lyssna på en ljudbok, komma ikapp i den där serien du försöker följa, planera veckans matschema eller helt enkelt bara spela på telefonen för att frigöra lite endorfiner och bli på bättre humör.

Alla behöver vi ta oss till jobbet på något sätt, och de flesta har ca 30-60 min att se fram emot varje morgon och varje eftermiddag. Här har du som sagt två alternativ:

A: Minska tiden du pendlar genom att flytta eller byta jobb.
Eller
B: Börja uppskatta de här två oaserna av fritid och gör något vettigt av dem.

bra start på dagen morgonrutiner
Ta några minuter varje morgon och fundera på dina mål, är du på rätt väg? Gör du det du behöver göra för att nå dem?

4: Ignorera dina mål

Jag kan köpa att det här låter lite konstigt, men sanningen är den att den absoluta majoriteten av oss antingen saknar mål i livet, eller så har vi mål men ignorerar dem.
Därför är det här en väldigt viktig punkt i din morgonrutin.

Att ha mål är bra, eller ja, det är helt enkelt fullkomligt kritiskt om man vill utvecklas och ta sig till helt nya nivåer i livet, oavsett om det gäller arbete, relationer, träning eller en hobby.
Utan mål så har du inget att sikta på, och utan något att sikta på så kommer du bara famla runt i mörkret och hoppas på det bästa.

Vi har skrivit om det ett flertal gånger tidigare, men det tåls att upprepas. En av de tydligaste gemensamma nämnarna hos väldigt framgångsrika människor är att de har tydliga mål med allt de företar sig. Tack vare målen kan de alltid ställa sig själva frågan: ”Om jag gör det här, leder det mig närmare mitt mål?”. Om svaret är nej så vet de att de är fel ute och kan enkelt skifta fokus till det som faktiskt tar dem närmare sina mål.

Hur kan jag komma igång med bra mål?

Börja med att fundera över vad som gör dig lycklig, försök sedan omsätta det i specifika situationer eller sammanhang och skapa därefter mål som kommer hjälpa dig att uppleva de situationerna så ofta som möjligt.

När du skapar dina mål så är det också viktigt att du gör dem SMARTa, d.v.s. Specifika, Mätbara, Accepterade, Realistiska och Tidsbestämda. Du kan läsa mer om hur man sätter upp smarta mål i vår artikel: ”Smarta mål!

När du väl ha bra mål på plats så bör du ägna 3-5 minuter varje morgon till att reflektera över dem och vad du kan göra just idag för att ta dig ett steg närmare ditt drömläge.

Gör du några av dessa saker?

Gör du någon av de ovan nämnda sakerna direkt när du vaknar? Om du svarar ja så är sannolikheten stor att du sällan får en bra start på dagen.

Gör du någon av dessa saker på morgonen?

View Results

Loading ... Loading ...

Hur ser din morgonrutin ut?

Har du några magiska tips på hur man får en episkt bra start på dagen? Skicka gärna ett mail, låt oss hjälpas åt att få en bra start på dagen!

Föregående artikelVärldens Lyxigaste Casinon – Vilka har du besökt?
Nästa artikelPacka Smart! – 10 Högst Uppskattade Packningstips
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.