Här är en fråga som är lika het nu som under Rommarrikets storhetstid

Det har gjort många studier som visar att män lättare får orgasm än kvinnor, vilket troligtvis inte kommer som en nyhet för någon. Men det svaret föder så klart lite nya, högst intressanta frågor. T.ex. ”Varför?”, ”Skall det va så?” och framförallt: ”Vilken är egentligen den bästa ställningen för att ge kvinnor orgasm?

En studie som gjorts av det Amerikanska organet ”National Survey of Sex and Behaviour” visade att endast 64% av kvinnorna får orgasm när de har sex, jämfört med 91% av alla män, än så länge inget nytt under solen. Men en intressant detalj som kom fram av studien var att 85% av alla män tror att deras parter får orgasm, vilket betyder att 21% av kvinnorna alltså fejkar.

För att kunna besvara den stora frågan om vilken ställning som är bäst för att kvinnor orgasm så frågade de 1931 män och kvinnor i åldrarna 18-59 mer detaljerade frågor om deras sexliv. Detta i hopp om att kunna hitta gemensamma nämnare mellan könen, och mellan de kvinnor som oftare fick orgasm och deras sexualvanor.

Vilken ställning är då bäst?

Studien visade faktiskt att analsex är det säkraste sättet att ge kvinnor orgasm. Statistiken från studien visade nämligen att kvinnor som hade analsex fick orgasm i 94% av fallen. Otippat va?

Bästa Ställningen För Att Ge Kvinnor Orgasm 2

Men, man måste kolla lite närmare på statistiken

Så kvinnorna fick alltså orgasm i 94% av fallen då de hade analsex, men å andra sidan så var det endast 31% av kvinnorna i studien som faktiskt hade analsex, så statistiken blir så klart lite missvisande.

Därför bestämde sig den Brittiska tidningen ”Daily Star” att göra sin egna undersökning där de frågade 9360 kvinnor vilken sexakt som oftast gav dem orgasm.

Så här svarade de:

  1. Vaginalt sex – 36%
  2. Oralsex – 26%
  3. Ömsesidig onani – 24%
  4. Analsex – 14%

Här kom alltså analsex sist på listan.

Vilken är då den bästa ställningen?

Ja, om vi slår ihop de här två studierna, och deras olika sätt att ställa frågan så ser vi att svaret är att blanda in lite av varje och att prova det mesta som du och din partner är bekväma med. För uppenbarligen är det olika från person till person.

Men något som är säkert är att man inte skall fejka att man får orgasm, oavsett om man är kvinna eller man, för det leder dig knappast närmare att faktiskt få orgasm, något du troligtvis vill få så ofta som möjligt. Så prata istället med din partner, kom fram till vad ni vill prova och se vad som händer.

Föregående artikelHur Tillverkas Skjortor? – 50 Steg Från Fabrik Till Din Torso
Nästa artikelPisco Sour – En Skvätt Anrik Peru I Cocktailglaset
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.