Skulle du tro mig om jag sa att du skall städa ditt kontor och äta choklad samtidigt för att få igång inspirationen?

Inspiration kan vara frustrerande, ibland kommer den precis när du skall somna, och ibland sitter du väl förberedd, med gott om tid men helt utan inspiration. Här är mina två bästa tips för hur du får igång inspirationen, samt en infographic med ytterligare 12 tips.

1: Motion!

Om du inte är övertygad om att motion hjälper mot allt så är du tyvärr bara dum.
Brist på energi, dålig självkänsla, förstoppning, brist på kreativitet, tappad sexlust… det här är bara några få saker som drabbar de flesta av oss med jämna mellanrum, alla dessa saker går enkelt att lindra/bota med regelbunden motion. Det är inte bara dina tarmar som kan bli förstoppade, utan motion så kommer även din hjärna bli det till slut.

Ta hand om din kropp så kommer din hjärna inte att behöva oroa sig över den och allt kommer att kännas lättare.

2: Gör det du vet att du borde göra

Vi har alla en lång lista med saker vi vet att vi borde göra. Allt från att gå och handla, byta glödlampa i hallen eller köpa nya skosnören till att spika fast listerna i vardagsrummet och boka en tid hos tandläkaren.
Min erfarnhet säger mig att det absolut mest effektiva sättet för att få igång både inspirationen och motivationen är att bara stålsätta sig och beta av alla dessa saker. Du vet att du borde göra dem och din hjärna har den här informationen sparad för att du skall bli påmind lite då och då. Frigör det utrymmet i hjärnan genom att få sakerna gjorda, det ger utrymme för inspirationen.

bli-inspirerad-saker-att-gora
Det är inte alltid lätt att bli inspirerad, många kommer inspirationen när man minst anar det
Föregående artikelHur normal är Jag? Eller snarare hur ”Amerikansk man” är jag?
Nästa artikelVarför gråter man? Du kommer nog bli överraskad
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.