Enkelhet och flexibilitet vinner…

Funderar du på att starta eget, eller har du precis kommit igång? Då bör en hemsida vara i topp på din priolista med saker att göra. Utan hemsida kommer folk inte ta dig seriöst, så enkelt är det. Men vilket system ska man bygga hemsidan i då? Det finns oerhört många att välja mellan, och vissa skryter om sin extrema enkelhet. Men med enkelhet kommer också begränsningar (oundvikligen) och frågar du oss, ja då bör du välja det system som de allra flesta hemsidor är byggda i, nämligen WordPress. Låt oss nu utforska varför WordPress, ett enkelt CMS (content management system), är det optimala valet för dig som driver eller tänker starta eget företag.

Fem Fördelar med WordPress

 1. Användarvänlighet: Ett av de största dragen med WordPress är dess användarvänlighet. Tänk dig att du som småföretagare, kanske i handeln eller hantverksbranschen, vill starta en webbplats. Med WordPress behöver du inte vara en tech-expert. Gränssnittet är intuitivt och lätt att navigera, vilket gör att du enkelt kan lägga upp produkter, skriva blogginlägg eller uppdatera kontaktinformation. Det är som att hantera en enkel Word-dokument.
 2. Flexibilitet: WordPress skapar rum för kreativitet och skräddarsydd funktionalitet. Tänk dig att du har en unik affärsidé, som att erbjuda skräddarsydda cykelturer i Stockholm. Med WordPress kan du lätt integrera bokningssystem, interaktiva kartor och kundrecensioner direkt på din webbplats. Dessutom, med tusentals teman och plugins att välja mellan, kan du designa din webbplats precis som du vill ha den, oavsett om det är en minimalistisk blogg eller en fullskalig e-handelsplattform.
 3. Sökmotorvänligt: En annan stor fördel med WordPress är dess inbyggda SEO-vänlighet. Föreställ dig att du driver ett lokalt café i Stockholm. För att synas i sökmotorerna när potentiella kunder söker efter ”bästa caféet i Stockholm”, behöver din webbplats vara optimerad för SEO. WordPress gör detta enklare med SEO-vänliga funktioner som rena URL:er, enkla sätt att lägga till metataggar och integrering med populära SEO-plugins som Yoast SEO, vilket hjälper din webbplats att ranka högre i sökresultaten.
 4. Stort Community: WordPress har en av de största användarbaserna, vilket innebär en omfattande mängd resurser och community-stöd. Om du till exempel stöter på ett problem eller behöver någon form av specialanpassning för din webbplats, finns det en stor chans att någon annan redan har lösningen. Det finns också många forum, bloggar och även lokala möten och evenemang (som WordPress meetups) där du kan få hjälp och idéer.
 5. Kostnadseffektivitet: För småföretagare är budgeten alltid en nyckelfråga. WordPress erbjuder en ekonomisk lösning utan att kompromissa med kvaliteten. Grundplattformen är gratis, och det finns många kostnadsfria teman och plugins att använda. Om ditt företag, säg en lokal hantverksbutik, växer och behöver mer avancerade funktioner, kan du alltid uppgradera med prisvärda premium-teman och plugins. Detta ger dig flexibiliteten att växa i din egen takt utan stora initiala investeringar.

Förberedelser innan du börjar

Innan du dyker in i WordPress-världen, rekommenderar vi att du:

 1. Förstår grunderna i webbhosting och domännamn. Detta kommer du behöva handskas med, även om det är rätt simpelt nu jämfört med för 20 år sen.
 2. Lär dig grunderna i WordPress och HTML-kod, det kan du enkelt göra via siter som t.ex. Codeacademy.
 3. Har en klar idé om din hemsidas syfte och målgrupp. Annars kommer du inte kunna avgöra vad du ska ha på den, vilket innehåll som måste finnas, hur du ska formulera dig etc.

När det är dags att anlita expertis

Har du ont om tid och energi, eller helt enkelt bara vet med dig att tiden det kommer ta dig att bygga en hemsida är en dålig investering, eftersom du kan jobba och dra in pengar till företaget istället, ja då är det helt klart rimligt att ta hjälp av en expert. Är det WordPress du vill ha siten byggd i så rekommenderar vi att du tar kontakt med Empireweb, det är en erfaren WordPress webbyrå i Stockholm. Tänk smart och lägg din tid där den ger mest effekt tillbaka. Är du inte redan kunnig inom webbdesign och webbutveckling så lär du tjäna mer på att hyra in hjälp och lägga din egen tid på värdeskapande aktiviteter istället.

Sammanfattningsvis om fördelarna med WordPress

För att sammanfatta, här är fördelarna med WordPress för dig som småföretagare:

 1. Användarvänlighet: Enkel att lära sig och använda.
 2. Flexibilitet: Anpassa hemsidan efter dina unika behov.
 3. SEO: WordPress ökar sannolikheten att din hemsida rankar högre i sökresultaten.
 4. Communityt stöd: Tillgång till ett stort community och experthjälp.
 5. Kostnadseffektivitet: En budgetvänlig lösning för din digitala närvaro.

Genom att förstå dessa fördelar och med rätt förberedelser, kommer du att kunna skapa en hemsida som inte bara representerar ditt företag på bästa sätt, utan också engagerar dina besökare och kunder. Och kom ihåg, om du behöver hjälp på vägen, är det bara ett samtal bort till en lokal wordpressbyrå.

Föregående artikelSå Påverkar Din Klädstil Ditt Självförtroende
Nästa artikel3 Små Saker Som Säger Väldigt Mycket Om En Mans Karaktär
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!