Några tips som gör old-school-kvällen riktigt lyckad…

När det är för tidigt på året för att grilla och för sent för glöggmys är det perfekt att arrangera en spelkväll. Det är alltid uppskattat med underhållning och att spela tillsammans är roligare än att spela ensam. För att kvällen ska bli lyckad krävs det lite planering och förberedelser innan gästerna kommer. Här följer fem tips som garanterar att du lyckas med spelkvällen:

1: Förbered rätt mat och dryck

Om fokus ska ligga på spel passar det förmodligen inte att servera en lyxig trerättersmiddag med tillhörande vin. Det tar både lång tid att laga och servera, vilket innebär att fokus kommer att ligga på middagen istället för på spelen. Förbered istället en enklare meny som till exempel hamburgare med tillbehör, lasagne eller kanske indisk curry. Eller skippa serverad mat helt och satsa på lyxigare snacks och tilltugg som går att äta under tiden ni spelar. Genom att servera lite varierade snacks kan dessutom alla närvarande få något de gillar. När det kommer till dryck är det mer fritt fram. Det är helt enkelt sällskapets smak som bestämmer ifall det ska drickas vin, öl, whiskey eller drinkar.

2: Välj rätt typ av spel

Samma uppmaning gäller på den här punkten – det är vad sällskapet tycker om att spela som bestämmer vilka spel som bör finnas med under kvällen. En del gillar sällskapsspel som Trivial Pursuit eller Skissa och Gissa, medan andra helst spelar poker, videoslots och andra casinospel. Självklart går det även att spela tv-spel ihop. Fundera på om du helst väljer spelen själv eller om du vill låta gästerna ta med sig egna spel. Ett tips är att införskaffa lite partyvänliga sällskapsspel som till exempel det mörka humorspelet Cards Against Humanity. Att välja spel med enkla regler är bäst eftersom man inte hinner sätta sig in i något komplicerat under en spelkväll.

3: Var uppmärksam på stämningen

Ibland kan spel hålla på alldeles för länge och stämningen kan då sjunka lite. Monopol är ett exempel på ett spel som kan få många att tappa tålamodet eftersom det kan bli långdraget. Det kan vara bra att undvika sådana spel helt. Att hålla koll på vad det är för stämning är ett måste för en lyckad kväll. Börjar det bli lite gäspningar eller en frustrerad känsla vid spelet kan det vara läge att byta spel eller ta en paus. Som värd är det ditt ansvar att skapa en trevlig stämning!

4: Se till att det är bekvämt

Att det är bekvämt för alla att sitta och spela är viktigt för att kvällen ska bli lyckad. Ett tips är att skapa ett spelområde innan gästerna anländer. Där ska det finnas bra sittplatser, ett utrymme där spelet kan läggas ut samt plats för snacks och dryck. Det är helt okej att sitta runt köksbordet, men det går lika bra att sitta i soffan så länge det är bekvämt för alla. Tänk på att ingen ska behöva sträcka sig för att se spelet. Förbered även papper och pennor om det kommer att behövas för spelet.

5: Sätt upp ett flexibelt schema

Det är enklast om gästerna kommer vid en överenskommen tid och det kan även vara en bra idé att ha ett schema där pauser planeras in. Gästerna kan då besöka badrummet, ta en rökpaus eller bara mingla utan att de missar något viktigt. Att ha en paus varje timme kan vara smart och det går att markera när en timme har gått genom att använda en timer. Genom att ha organiserade pauser behöver inte gästerna ursäkta sig för att gå ifrån bordet och alla får en chans att sträcka på benen.

Föregående artikel4 Saker Man Vill Undvika När Man Flyger Långt
Nästa artikelWeekend I Spanien – Vad Är Bäst, Madrid Eller Barcelona?
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.