När mörkret kommer är det nice att resa till värmen…

Vintern är en tid då många svenskar kryper in igen i sina skal och som svensk så kan man verkligen relatera till detta beteende. I norra Sverige så blir det i princip aldrig ljust under vintern och i söder så blir det aldrig någon riktig vinter. Bara slask, grått, regn och allmänt elände.

Många svenskar vill inte gå ut och hitta på saker då det både är halt och kallt utomhus. Man föredrar helt enkelt att sitta inne och roa sig på sin lediga tid. För att exempelvis sträckkolla serier, spela casinon utan svensk licens på nätet eller lära sig att tillaga nya maträtter.

Att resa är ett fenomen som det internationellt sett välbärgade svenskarna haft som favorithobby ända sedan chartern introducerades på 70-talet.
I resterande del av artikeln så ska vi gå in lite närmare på 5 grymma länder att besöka när det är kallt och rysligt här hemma i norr!

Phuket, Thailand

Ett vanligt resmål för många svenskar och har vart så under en längre tid. Phuket och Thailand anses vara ett fantastiskt resmål när det kommer både till naturupplevelse, kultur, mat, invånare och stadsmiljö.

Thailändare är också kända för sin vänliga natur men jag antar att detta är en effekt av det varma vädret och den sköna naturen! Det allra bästa med Phuket är att det är ett semestermål som passar bra för alla personer samt för alla åldrar.

Här så går det bra att koppla av på en härlig sandstrand med en drink i handen. Eller om du vill vara aktiv och utforska, festa på klubbar eller njuta av tid och samvaro med dina nära och kära, så kan du göra allt detta och mycket mer vid ett besök.
Phuket och Thailand är ett resmål med många möjligheter för avkoppling och underhållning för frusna svenskar.

phuket thailand

Singapore

Om det är något du kan lita på i Singapore så är det värmen och det sköna, soliga vädret. Luftfuktigheten är ganska hög i Singapore vilket ger en tropisk känsla och som skiljer sig markant från svenska somrar. Men trots all värme så finns det mer att utforska vid ett besök i Singapore. En resa hit är definitivt mer en storstads semester än en ”ligga på stranden och slappa” semester. Men oavsett anledning till besöket så är Singapore en rolig plats med grymma och prisvärda hotell, restauranger och ett stort utbud av nöjen.

varma resmål på vintern

Kap Verde

Kap Verde är en liten ö utanför Senegals kust och som är fylld av vänliga människor! Det är ett ganska säkert semestermål för alla frusna svenskar som är ute efter solsken och värme då medeltemperaturen i stort sett ligger runt 27 grader Celsius året runt.
Här finns utöver snälla invånare även mängder med vackra stränder samt många mindre och rustika restauranger där du kan pröva på den inhemska matkulturen. Maten på Kap Verde består i mångt och mycket av färska råvaror från havet och ön är ett perfekt resmål för alla som gillar fisk och skaldjur.

resa till mexiko

Marrakech, Marocko

Den här staden är platsen att åka till för ren sensorisk överbelastning. Sevärdheter, ljud, lukter smaker, staden i Nordafrika har verkligen det mesta! Speciellt så uppfyller ett besök i Marrakech den sista biten av vintersolsken som vi svenskar behöver, det vill säga en rejäl påfyllning av våra D-vitamin reserver. Pengar räcker även länge i Marocko då det fortfarande är relativt billigt även för turister att leva och bo här. Det är också relativt nära Sverige och resten av Europa, vilket gör att resan hit med flyg allt som ofta går väldigt fort.

Cancun, Mexiko

En något längre flygresa bort än Marocko, så är Cancun i México en stad som är synonymt med fest och amerikanska collegestudenten samt strålande solsken. Men platsen är bra mycket mer än så!

Här så finns det vackra stränder och möjligheten att besöka och kolla in ett par fantastiska och historiska sevärdheter. Platser som du kanske måste resa ett par timmar till men som är väl värda besväret enligt oss.

Cancun är också en av de säkraste platserna att besöka i Mexiko. Så du kan med säkerheten i bakhuvudet njuta av en fantastisk tid i Cancun med både varmt väder, god mat och härliga bad. Långt, långt bort från vinterkylan och rusket i Sverige.

Föregående artikel5 Tips För Att Hålla Sig Lugn När Man Blir Stressad
Nästa artikelTar Det Verkligen Bara 21 Dagar Att Skapa En Ny Vana?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.