Rattsurfa?

En obehagligt stor andel av alla bilolyckor är en direkt följd av att folk sitter och kollar mobilen när de kör., så kallat rattsurfande. Något som är helt idiotiskt, det säger sig självt att man inte har någon uppsikt över vägen om man samtidigt sitter och scrollar igenom sitt insta-flöde eller läser ett viktigt mail. Problemet är dock att alldeles för många tror att de minsann kommer klara av det, att de är grymma på ”Multitasking”. *Spoiler* Det är de inte.

Testa själv, fast ofarligt

Vill du få en bild av hur svårt det faktiskt är så tycker jag du skall testa följande:

  1. Köp GTA V
  2. Hoppa in i en bil
  3. Ta upp telefonen (visas i nedre högra hörnet på skärmen utan att spelet pausas)
  4. Kör ut på motorvägen och bränn på lite
  5. Försök messa dina vänner (i online-läget t.ex.) eller bara läsa lite email samtidigt som du gasar på på motorvägen mot Sandy Shores eller något
  6. Crasha ofrivilligt med 100% säkerhet inom 3 sekunder

Nu är ju så klart inte GTA V verklighet, så det är klart lättare att hålla koll på både vägen och telefonen i spelet. Men skadorna är inte på riktigt, så du måste försöka leva dig in i det lite för att få perspektiv.

Transportstyrelsen har ett meddelande

Här nedanför är en video från Transportstyrelsen, en ganska målande video faktiskt. Se den, och ändra ditt beteende är du snäll, så jag slipper få en ouppmärksam och ansvarslös människas bil rätt i ansiktet när jag är ute och går.

 

Sammanfattningsvis, tänk efter när du kör.

 

*Detta är ett sponsrat inlägg*

Föregående artikelTorr Hud? 5 Tips För Att Slippa Problem
Nästa artikelVem Bestämmer Över Ditt Drickande? – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.