Tänk dig en Man Cave där du kan hänga med polarna, helt utan att störa familjen…

Har du lite tomt över och är osäker på vad du ska göra av den? Det kanske låter som ett högst sällsynt i-landsproblem, men det är faktiskt betydligt fler som är i den sitsen än man kan tro, och står man där med lite gräsmatta över, ja då vill man så klart göra det mesta av den.

Några klassiska alternativ är ju gungor till barnen, en berså, ett soldäck eller en murad grill. Men alla de sakerna känns så jäkla gjorda, håller du inte med? Personligen hade jag hellre valt att inreda en perfekt ”Man Cave”. Då tänker du kanske, ”jo visst, men bygglov, förhandla med kommunen osv. osv. osv.”, men tack och lov så behöver det inte bli så knepigt som man tror, du ställer bara dit ett Attefallshus!

Kort om attefallshus

attefallshus inspiration tomt

Attefallshus är fristående byggnader som man kan uppföra på sin tomt helt utan bygglov. Enligt lagen som trädde i kraft den 2a Juli 2014 får husen vara upp till 25 kvadratmeter stora med 4 meter i takhöjd, och de får inredas som permanentbostad. Som du förstår så innebär det här att det är ganska enkelt att få till en riktigt nice Man Cave på tomten!

Vet du inte var du ska börja leta efter ett passande Attefallshus, eller modulhus som de också kallas, så kan jag rekommendera Modulhus.se, de har massvis med snygga, moderna och väldigt funktionella modeller, t.ex. huset du ser här ovanför, Zen heter det och det lyckas verkligen maximera takhöjden på 4 meter.

4 Tips för din Man Cave

Här är 4 tips på saker du bör inreda ditt Attefallshus/Man Cave med, för att göra det till en ultimat tillflyktsort för dig och kompisgänget.

1: En bar

man cave bar

Det känns ju rätt självklart att se till att ha en bar, eller åtminstone en välfylld drinkvagn i din Man Cave.

Tänk på att du bör dra in vatten och ordna med en diskho eller ett handfat om du ska anlägga en bar. För utan det blir det rätt svårt att hålla rent och fräscht.

2: Fysiska spel

attefallshus man cave

Fussball, biljard, dart, pingisbord ja det finns en massa härliga saker du kan ställa in i din Man Cave för att göra den riktigt härlig att hänga i. Med lite fysiska spel blir den perfekt för en avkopplade kväll med ett par öl, några skivor och en vän, eller för en mer fullspäckad kväll med 5-kamp med hela grabbgänget.

3: TV-spel

attefallshus spelrum

En 75-tums-tv, bra högtalare och en nice soffa, sen är du ”all set” med din gaming-hörna där du och polarna kan köra turneringar kvällarna i ända.
Högt ljud borde inte vara ett problem, eftersom attefallshuset är fristående och inte ligger vägg i vägg med sovrummet eller barnens rum.

4: Bastu

attefallshus bastu

Har du alltid drömt om en bastu men saknar utrymme i huset? Inga problem. Många attefallshus är enkla att göra till en bastu. På sommaren har du ett litet soldäck, och på vintern kan du enkelt kasta dig ut i snön och rulla runt. Bygger du dit en bastu så blir det svårt att få plats med allt ovanstående, men bar och lite möbler bör du allt få plats med, men gillar du att basta så är det ju lätt värt det!

Sammanfattningsvis

Har du alltid drömt om en Man Cave så är ett Attefallshus något du bör titta närmare på. Dels för att det är enkelt att få på plats och relativt billigt med tanke på vilken bra standard de flesta modulhus har, men framförallt på grund av enkelheten i att ha din Man Cave fristående på tomten, så att du inte stör resten av familjen när du och grabbarna bastar, gamear och spelar biljard.

4 Saker som gör sig jäkligt bra i en Man Cave:

  1. En bar
  2. Fysiska spel, pingis, biljard, fussball osv.
  3. Tv-spel!
  4. En bastu

Men det är egentligen bara fantasin (och begränsningen på 25 kvadratmeter) som sätter gränsen för vad du kan göra med din lilla gräsplätt på tomten.

Föregående artikel5 Tips För Dig Som Ska Söka Jobb – CV-Mallar, Nätverk Och Annat!
Nästa artikel3 Strategier För Att Få Aktieportföljen Att Växa
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!