SMSa, Ringa och Surfa, det är basics. Här är 8 saker du inte visste att du kunde göra med din iPhone 6!

iPhone 6 kom inte bara med bättre grafikkort och snabbare processor, det kom en hel del smarta funktioner också!

Som sagt så finns det en hel del nya smarta funktioner som kan göra ditt liv ännu lite enklare. Det är ju trots allt Apples mantra att de vill ta bort allt vad onödigt klickande heter så att du bara kan fokusera på att få saker gjort.
Här är 8 smarta saker du inte visste att din iPhone 6 kan göra!

1: Svara på sms utan att låsa upp telefonen

När du får ett sms så dyker det upp en liten banderoll på skärmen. Det står vem som skickat smset och ett kort utdrag (om du inte manuellt ändrat detta i inställningarna). Sedan iOS 8 så kan du nu bara swipea vänster på notifikationen och få upp alternativet att svara på meddelandet, förutsatt att telefonen inte är lösenordsskyddad.

2: Se vilka appar som drar mest batteri

Något som funnits ett tag på Android och nu äntligen kommit till iOS är möjligheten att se vilka appar det är som äter upp allt batteri. Kör du många olika appar och vill försöka optimera din batteritid så kan det vara värt att analysera de här siffrorna lite. Ofta kan det finnas mer batterisnåla alternativ i Appstore.

För att komma åt batterianvändningen så går du bara in på: ”Inställningar -> Allmänt -> Användning -> Batterianvändning”.

batterianvändning iphone 6
Här kan du enkelt se vilka appar och funktioner som drar mest batteri

3: Skicka självförstörande videor via sms

Sedan iOS 8 för iPhone 6 så kan du skicka ljudmeddelanden och videomeddelanden direkt inifrån meddelande-appen. Det enda du behöver göra är antingen hålla in på kameraikonen till vänster om textfältet, eller mikrofonikonen till höger om textfältet.
En intressant detalj med dessa meddelanden är att du kan göra dem självförstörande!

För att komma åt inställningen så går du på ”Inställningar -> Meddelanden”. Där inne finns det alternativ för när du vill att ljudmeddelanden respektive videomeddelanden löper ut. Standard är 2 minuter.
Mottagaren får dock alternativet att behålla videon eller ljudfilen, så det är inte självförstörande som James Bonds meddelanden.

4: Se alla foton du och en vän skickat med varandra

I smstråden så touchar du bara på knappen ”detaljer” för att komma in i en undermeny. Här kan du se lite allt möjligt, bland annat alla foton som du och din vän delat med varandra i tråden. Mycket smidigt!

5: Sätt dina vänner på ljudlös

Blir du terroriserad av en överexalterad polare som vill att du skall hänga med ut? Gå in i ovan nämnda ”detaljer-meny” i sms-tråden och sätt bocka för ”stör ej” för den individuella kontakten.

6: Dela din plats via sms

Än en gång, in i ”detaljerat-undermenyn” i sms-tråden för att skicka din plats till en vän. Här kan du välja att göra det antingen en gång som en skärmdump eller löpande i ”1h”, ”till slutet på dagen” eller ”alltid”. Skönt om du och en kompis skall mötas någonstans men du inte vill behöva stå blixtstilla på en punkt.

7: Multitask i mailappen

Sedan den senaste uppdateringen av iOS så kan du äntligen minimera ett mail du håller på att skriva. Du kan alltså påbörja ett mail, minimera det och läsa andra mail, och sedan fortsätta skriva det första mailet. självlart grundläggande, men jäkligt soft att det äntligen finns.

8: Forwarda sms

Håll bara in på det meddelande du vill forwarda och välj mer. Markera sedan ett eller flera sms och toucha på pilen i det nedre högra hörnet.

Föregående artikelSå här gör du för att knyta skorna snyggt! 4 Klassiker!
Nästa artikelHur mycket tjänar Youtubers? – Här är de 10 största!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.