Mmmm, Grekland, fullt med härliga öar

Att Grekland behöver din hjälp har väl inte undgått någon. Landet har kånkat. Och så kan det gå när man baserar sin ekonomi på charterkomplex och bartenderkurser, kanske du muttrar för dig själv.

Men det finns all anledning att ge Grekland en chans. I den här guiden tipsar vi om tre destinationer som håller klass.

1. Nas, Ikaria

Delos – i mytologin Apollons födelseort – är vanligtvis den ö som kommer på tal när det snackas ruiner. Men här är det ofta fullt av tillresta pensionärer och månglare som kränger lyckobringare.

Nas, på nordegeiska ön Ikaria, håller emellertid ett lugnare tempo. Här är förvisso ruinerna just ruiner, men få andra öar tillåter den gode turisten att i lugnan ro sippa på ett glas Metaxa, på en ort som antikens greker bedömde som utmärkt. Och duger det för dem…

2. Antiparos

Semestertillhåll för både Tom Hanks och Pierce Brosnan. Ön är inget vräkigt festtillhåll, men bättre gubbmys än så här blir det inte.

Börja kvällen inne på Nikos taverna. Ta sedan några glas inne på baren The Doors, ett stammishak som funnits bortåt 40 år, och som är bättre än bandet med samma namn. När natten kommer behöver du bara följa cigarröken och de solkiga, vita linnekostymerna för att komma till ett mytomspunnet diskotek…

3. Thessaloniki

Greklands näst största stad är inte bara med på vår lista på grund av de bysantiska monument som står på Unescos världsarvslista. Här finns också en av världens bästa filmfestivaler.

I november går festivalen av stapeln, även om något exakt datum för i år inte är spikat. Flera av världens absolut bästa regissörer premiärvisar sina filmer här, och biljetterna säljs till överkomliga priser. För ungefär 60 spänn får du både ta del av film och seminarium, och allt finns översatt till engelska.

Föregående artikelThe Big Short – Välfylld Storfilm – *Sponsrad Video*
Nästa artikelFet hud? – 5 Tips för att slippa problem
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.