Klockan du bör bära på dejt…

Du förbereder dig inför en kväll ute, kanske ska du på en dejt, eller bara på en hemmafest, men du vet att en specifikt vacker kvinna också kanske kommer, så du vill göra allt du kan för att vinna hennes uppskattning. Du har valt ut rätt skjorta, de rätta skorna och självklart färgmatchat byxorna rätt med resten av din outfit. Men hur är det nu med klockan, vilka ska du välja? Vilken kommer hon gilla mest?

Ja vilken sorts klocka tycker tjejer är snyggast egentligen? Är det klassikerna, de sportiga varianterna eller de där minimalistiska, rätt tunna klockorna som gäller? Den Amerikanska klocksiten Montredo ville ta reda på detta, och bad därför 100 kvinnor i åldrarna 20-39 att gradera 15 olika klockor, alla inom 5 specifika kategorier av klockor:

  1. Minimalistiska
  2. Sportiga
  3. Klassiker
  4. Stora/kraftiga klockor
  5. Statementklockor

Här nedanför går vi igenom dem kategori för kategori, och längst ned i artikeln hittar du en sammanställning med alla 15 klockor, och deras respektive ”godkännande-grad”, från 0% till 100%.

1: Minimalistiska klockor – De solklara vinnarna

klockor som tjejer gillar minimalistiska klockor

Vi börjar så klart med det du kom hit för, de klockor som tjejer tycker är absolut snyggast – de minimalistiska klockorna.

Oftast tunna, med avskalade urtavlor och med ett läderarmband. Detta är den typ av lågmäld och delikat klocka som de allra flesta kvinnorna i den utfrågade gruppen föredrog.

2: Sportiga klockor – Klart över medel

klockor som tjejer gillar sportiga klockor

De sportiga och maskulina klockorna kom på en tydlig andraplats. En bra bit under de minimalistiska men ändå en bra bit över medel. Denna typ av klockor är ofta relativt tjocka och i metall med ett metallarmband.

Förväxla dock inte dessa med de stora/kraftiga klockorna som också kan ha ett lite sportigt utseende, och som också är i metall, för den typen av klockor gillade inte kvinnorna i undersökningen.

3: Klassiker – Mindre uppskattade än väntat

klockor som tjejer gillar klassiker

De klassiska klockorna, alltså de klassiska modellerna så som Omega Speedmaster, Rolex Submariner och TAG Heuer Carrera fick hamna i en kategori för sig. De presterade dock inte speciellt bra, faktiskt under medel.

Det går inte riktigt att specificera vad som utgör den här kategorins distinkta stil, eftersom den rymmer klockor av olika slag.

4: Stora/kraftiga klockor – Ett svalt mottagande

klockor som tjejer gillar stora klockor

De köttiga och tydligt maskulina klockorna fick nobben av den absoluta majoriteten av kvinnorna. De gillar helt enkelt inte den där tunga, stora, pråliga stilen.

5: Statementklockor – Sist på listan

klockor som tjejer gillar fyrkantiga klockor

Längst ned på listan, alltså de som uppskattades minst av kvinnorna i fokusgruppen hittar vi de där lite överdrivna klockorna som både kör på en ovanlig form och/eller storlek, men också överdrivna urtavlor. Det gick tyvärr inte hem hos fokusgruppen.
TAG Heuer Monaco vräker på med en minst sagt spacead urtavla, och Jaeger-LeCoultre är en riktigt liten och nätt sak, något som kvinnor uppenbarligen inte gillar, de kanske föredrar lite kraftigare fyrkantiga klockor?

Vilken sorts klocka tycker tjejer är snyggast? – Hela listan!

Här nedanför hittar du hela listan med alla 15 klockorna och godkännande-graden de fick av fokusgruppen som bestod av 100 kvinnor i åldrarna 20-39.

Vilken Sorts Klocka Tycker Tjejer Är Snyggast

Vad säger du?

Vilken typ av klocka tycker du är snyggast? Klicka i ett alternativ i listan nedanför, och se vad andra tycker.

Av exemplen ovanför att döma, vilken kategori på klocka tycker du är snyggast?

View Results

Loading ... Loading ...

Ute efter en ny klocka?

Vill du uppdatera klocklådan med något nytt så rekommenderar vi att du kollar in Klockia. De har ett enormt utbud klockor i alla prisklasser. Du hittar klassiska dressklockor från MVMT men också lyxklockor som Oris och Longines.

Sammanfattningsvis

Det är viktigt att komma ihåg att den här studien ger oss svaret på vad genomsnittet tycker, inte på vad specifika kvinnor tycker. Så ska du iväg dejt med en kvinna vars stil du känner till sedan tidigare, välj då en klocka som stämmer överens med vad hon gillar, och det kan ju vara en stor, prålig och riktigt köttig klocka, eller så är det en fyrkantig liten delikat rackare som du ärvt av din farfar.

Men ska du på dejt med någon vars stil och smak du inte känner till, välj då en minimalistisk klocka för dem gillar de flesta kvinnor!

Föregående artikelGillar Du En Bra Köttbit? Missa Inte Dessa 5 Kända Köttrestauranger!
Nästa artikelFörväntningarna på Kryptocasinon: Innovationer Vi Vill Se!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.