Ta hand om dina skinnskor på bästa sätt

Har du nyss köpt ett par skinnskor men vet inte hur man tar hand om dem på bästa möjliga sätt? Oroa dig inte, här är de bästa tipsen på hur man tar hand om skor så att de håller längre och behåller sin kvalitet så länge som det bara går.

Investera i ett par skoblock

Skoblock är helt avgörande för att dina skor ska behålla sin form och öka i livslängd. Det skoblocken gör är att de hjälper dina nyslitna skor att dra ihop sig och torka ut till sin ursprungliga ideala form, men detta gäller bara om du har olackerade skoblock av hög kvalitet. Utsmyckade och lackerade skoblock kanske ser mycket häftigare och snyggare ut än vanliga träblock, men de drar inte åt sig fukt på samma sätt som vanliga gör.

Har du många par skinnskor? Ingen fara, du behöver endast ett par skoblock som du kan använda till alla skor! Skoblocken ska nämligen sättas i skorna direkt efter användning och det räcker med att de sitter i ett par timmar.

Skoblock av hög kvalité hittar du på Care of Carl. Där finns även alla former av skovård du kan tänkas behöva.

Reparationsarbeten

Om du har ett par skinnskor som du verkligen älskar och bryr dig om, rekommenderar vi att du lägger ner lika mycket tid och omsorg på att hitta en bra skomakare som du gjorde när du letade efter dina skor. För att hålla nere kostnaderna är det bra om du går till din skomakare innan det är för sent.  Om du upptäcker slitningar eller om sulan är påväg att lossna så är det definitivt dags att uppsöka din skomakare, eftersom att reparationskostnaderna blir mindre och skomakaren behöver lägga ner mindre jobb.

Ta Hand Om Skinnskor 2
Ta skorna till skomakaren så fort de börjar skorna se slitna ut. Är du proaktiv så kommer de hålla otroligt mycket längre

Blöta skor?

Har du använt dina skinnskor ute i regnet så att de har blivit helt blöta? Ett gammalt knep som alltid funkar är att fylla skorna med tidningspapper. Någonting som dock är viktigt att undvika är att utsätta dina blöta skor för direkt värme, som till exempel från en hårtork. Torkar du skorna på detta sätt så kan skinnet spricka, och då finns det inget som kan rädda dem.

Saltfläckar på skorna

På vintern kan det finnas tösalt utspritt på trottoarer och vägar. Det bästa sättet att få bort dessa fläckar är att gnugga bort dem med en trasa med lite ättika och vatten. Använd inte för mycket ättika bara, det räcker med ett par droppar.

Efter denna behandling är det alltid en bra idé att applicera skovax och impregnera skorna igen, så att de håller så länge som möjligt. Skovax och impregnering hittar du hos Care of Carl, i deras sektion för skovård.

Föregående artikelKänn Igen Dina Ädelstenar – En Miniguide Om Ädelstenar
Nästa artikelLider Du Av Oönskad Hårväxt? – Gör Inte Det Är Du Snäll
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.