Är svart ok på bröllop, eller är det för deprimerande?

Bröllop har fått ett otroligt uppsving och allt fler väljer idag att ”put a ring on it”. Förutom att lova att älska varandra i nöd och lust och alla andra kärlekselement som ingår, är givetvis festen en stor och viktig del i evenemanget. Ett naturligt sätt att samla både vänner och familj under samma party-tak!

För oss inbjudna gäster får vi äntligen en anledning att byta soffhäng mot dans, Earl Grey mot bubbel och framförallt mjukisbyxorna mot kostymbyxorna. Lite lyx i vardagen mår vi alla bra utav!
När det kommer till att välja kläder till bröllopet är det alltid lite klurigt. Som gäst vill man ta tillfället i akt och klä upp sig mer än vanligt, samtidigt inte sticka ut från övriga gäster och ännu mindre överglänsa brudparet. Förhoppningsvis är klädkoden redan nedskriven på inbjudningskortet, men det är alltid lite svårt att tyda vad som är okej och inte.

svart kostym på bröllop 2

Jeans eller frack?

Om det är jeans eller frack som gäller brukar dock inte vara den vanligaste funderingen. Det mest oklara brukar vara om är okej att ha svart kostym på bröllop eller inte. För låt oss erkänna att svart på bröllop nästan är en lika oskriven lag som vitt på begravning.

Har du bara en svart kostym hemma? Måste du köpa en kostym och i så fall vill satsa på en svart? Kan man ha svart kostym på bröllop?

Självklart kan du det! Både när det kommer till klädkoder och detaljer kring hur själva bröllopsceremonin går till har det traditionella luckrats upp en hel del. Allt fler byter kyrkan mot en miljö med speciell betydelse för paret att ha vigseln i, bruden gifter sig i en dov pastellklänning istället för den traditionella vita, och brudgummen i hängslen och fluga.
Bröllop blir allt mer bohemiska och prio ett är att det ska kännas avslappat!

Som gäst har du historiskt sett inte kunnat komma i svart till ett bröllop. Svart ansågs tidigare som en sorgefärg och den svarta kostymen dammade du enbart av när det var dags för begravning. Det har vi helt gått ifrån idag! Ingen färg är större och trendigare i modevärlden än svart, speciellt i Skandinavien. Om det är något som är klassiskt, stilrent och tidlöst är det trots allt den svarta kostymen. Har du inte redan har en hel kostym och vill investera i en, är en enkel svart det optimala.

svart kostym på bröllop accessoarer

Mjuka upp det strikta med accessoarer

Känns den svarta fortfarande lite stel går det alltid att mjuka upp den med hjälp av accessoarer. Addera gärna någon accentfärg i form av fluga, slips, skjorta eller bröstnäsduk. En svart kostym är den perfekt grund att jobba utifrån! Du kan i stort sett inte misslyckas vilken färg du än väljer att ta till.

Föregående artikelGympenis – Därför Kan Din Penis Krympa När Du Tränar
Nästa artikelTre Kändisar Som Blev Rika Innan 30
Modedyrkande småstadskille som lever livet i huvudstaden. Älskar livets goda och finner livsglädjen i materiella ting så som nya skor. Trivs bäst en lördagskväll på dansgolvet tillsammans med vänner, fuldansandes till Beyoncé.