Något som enkelt kan berätta om en garderob tillhör en man eller en pojke är om den innehåller ett par snygga manschettknappar eller inte

Det må vara en accessoar som används otroligt sällan, men när det väl är dags så är det ofantligt snyggt. Manschettknappar som matchar slipsnål och/eller klockan ger en fantastisk helhetskänsla till din outfit, och ironiskt nog så kommer du märka hur ensam du är om det. En riktigt bra investering helt enkelt.

Men vilken typ av manschettknappar skall man satsa på då? Tyg? Silver? Guld? Specialdesignade? eller kanske ett par fyndiga?

Klassiska Manschettknappar

Mest användbart är självklart ett par klassiska manschettknappar i t.ex. silver eller guld (beroende på färgen på övriga accessoarer). De funkar alltid, och kommer inte skära sig med något i din outfit.

klassiska manschettknappar
Ett par klassiska manschettknappar, stilrent, tidlöst, och bara jäkligt bra helt enkelt

Denna typ av knappar hittar du i alla välsorterade herrklädesbutiker, t.ex. Best of Brands eller vissa Brothersbutiker.
Oftast hittar du dem för några hundralappar, så länge du inte vill ha äkta silver/guld så klart.

Manschettknappar med initialer

En riktigt skön detalj, som höjer din outfit utöver det vanliga, är personliga manschettknappar. För att göra dem personliga så kan du antingen ha dina initialer, en bild som förknippas med dig eller varför inte ett kort och enkelt citat du gillar?

Specialdesignade manschettknappar är en rolig detalj och oftast är det inte mycket dyrare än att köpa ett par intetsägande i rostfritt stål på Brothers.

På Mycuff kan du beställa manschettknappar med initialer, och även designa helt själv direkt via deras site. Vill du sticka ut i mängden och ha en solklar ”conversation starter” är det klockrent med manschettknappar med egen design.

På MyCuff kan du:

  • Välja bland klassiska manschettknappar
  • Designa Själv
manschettknappar med initialer
Mina personliga manschettknappar

Manschettknappar i tyg?

Hur är det då med manschettknappar i tyg? funkar de?
Självklart. Precis som allt så funkar det om:

  1. Du kan bära upp det
  2. Det gör outfiten bättre

Som jag sagt många gånger, ”Stil är inte vad plaggen kostar eller vilket märke det är, det handlar om hur du bär upp din outfit”.

manschettknappar i tyg
Manschettknappar i tyg, ibland snyggare än klassiska knappar

Tygknappar är i många fall bättre än klassiska manschettknappar i stål/silver, de är mer avslappnade och skall du spela golf, hänga på en dressad grillfest eller sitta på en uteservering med en öl så är det betydligt mycket mer passande med ett par sköna manschettknappar i tyg än ett par överdrivet dressade i metall.
Det är alltid viktigt att komma ihåg kraften i en smakfull outfit.

Föregående artikelJordanien, där debatt betyder ”slit sönder bordet”
Nästa artikelPimms! – En karaff av det här är den perfekta sommardrinken!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.