I Jordanien har tiden tydligen stått still några hundra år

Den Jordanska TV-kanalen ”television network 7” sände nyligen en debatt där de skulle diskutera krisen i Syrien. En debatt som blev lite annorlunda.

Shaker al-Jawhary VS Sharif al-Jaiousy

Shaker al-Jawhary, chef för ”Electronic Media Association”, möter här Sharif al-Jaiousy, chefsredaktör för nyhetssidan ”al-Mustaqbal al-Arabi” i en debatt som urartar i klassiskt ”U-landsmanér”.

Al-Jawhary skall ha anklagat al-Jaiousy för att stödja revolutionen i Syrien, vilket gjorde al-Jaiousy så pass arg att det enda som kändes rimligt var att slita sönder bordet, högst rimligt måste jag säga.

Inget nytt under solen

Det här är helt klart katastrofalt, och man lider verkligen med landets befolkning. Men man kan inte riktigt bli förvånad med tanke på vad man har att jobba med. Här är ytterligare en video som visar lite mer av Jordaniens debattklimat och vad man kan förvänta sig av deras ”högt uppsatta” medborgare.

Föregående artikelWayward Souls – Fantastiskt, oförlåtande och magnifikt
Nästa artikelSnygga manschettknappar – Ett måste i garderoben
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.