Så bär du snyggast upp bomberjackan!

Bomberjackan är ett riktigt härligt plagg, den har den coola känslan i en skinnjacka, och ledigheten i en hoodie. Tack vare de kvalitéerna så är det enkelt att få till en genomtänkt och avslappnad känsla i din outfit när du drar på dig en bomber.

Bomberjackan är inte dressad

Något som är viktigt att komma ihåg är att bara för att något är trendigt så är det inte per automatik snyggt tillsammans med allt. Det är inte 90-talet längre.
Nej, stil handlar framförallt om 3 saker:

  1. Passformen
  2. Att du kan bära upp outfiten
  3. Att du matchar dina plagg rätt

Med det sagt så är det viktigt att komma ihåg att Bomberjackan är en väldigt sportig jacka. Så om du generellt sett gillar lite mer dressade outfits så är inte bomberjackan den perfekta vår/höstjackan för dig, även om den trendar starkt. Trender är inte allt.

Men om du har en mixad look och gillar att variera dina plagg, då kan bomberjackan vara ett fantastiskt plagg!
Här är de 2 snyggaste sätten att matcha bomberjackan!

1: Den klassiska ”t-shirt + bomber-looken”

Matcha Bomberjackan tshirt 2

Som Ernst Kirschteiger säger, ”I det enkla bor det vackra”. Nej nu skall vi inte gå och bli djupa, men det ligger mycket i det han säger. En t-shirt, ett par jeans, sneakers och en snyggt sittande bomberjacka i en färg som kompletterar resten av outfiten är fantastiskt snyggt, just för att det är löjligt enkelt! Stil behöver inte vara mer komplicerat än så.

Pro tip!

Mixa upp outfiten något med ett par skinnskor, t.ex. ett par mellanbruna brouge, för att göra det hela lite mer dressat och med en unik twist som ger din outfit liv i havet av folk som bara kör med t-shirt, jeans och bomberjacka.

2: Jeansskjortan

Matcha Bomberjackan jeansskjorta 2

Vill du få till en lite mer dressad stil så är jeansskjortan plagget du skall satsa på. En t-shirt blir extremt ledigt, speciellt när du tar av dig jackan. Men jeansskjortan har den där magiska kvalitén att den är lite av ett hybridplagg. Är det Gamekväll med grabbgänget så är den tillräckligt neddressad, men skall du på julfest med jobbet så funkar den precis lika bra som det mesta (förutsatt att ni inte har en strikt klädkod på jobbet) man får helt enkelt det bästa av två världar!

Pro tip!

Tänk på att inte matcha bomberjackan och skjortan alldeles för nära varandra färgmässigt. Har du marinblå bomber så bör du ha en ljusare jeansskjorta och vice versa. Annars riskera din outfit att smälta ihop och se lite platt ut.

Föregående artikelHerrmode Sommar 2016 – Tommy Hilfiger & Zara
Nästa artikelÄr Sötpotatis Nyttigt? Och Hur Tillagar Man Den Enklast?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.