Det är dags att få känna dig lite händig, och Engelsk

Om du gillar klassiskt Engelskt mode så har du antingen en vaxad jacka hemma, eller så har du i alla fall funderat på att köpa en. Tro oss, de är ett bra köp, och det är ett plagg som alltid kommer hålla rent stilmässigt, just eftersom det handlar om funktionell stilighet.

Men en vaxad jacka kräver underhåll, inget oöverkomligt så klart, men jag rekommenderar att du vaxar om jackan en gång per år, förslagsvis i början på hösten när det är dags att dra fram den från garderoben.

Den naturliga frågan som följer är så klart, ”Men hur vaxar man en jacka?, Måste jag lämna in den?” Nej då, det gör du enkelt hemma på balkongen. Här är enkel guide i 5 steg till hur du gör för att vaxa jackan själv.

1: Köp vax

Vax till jackan hittar du bland annat på Care of Carl, de har klassisk: ”Barbour Thornproof Wax Dressing” som funkar klockrent till alla typer av vaxade jackor.

Vax till jackan barbour hur vaxar man en jacka

2: Gör rent jackan

Innan du applicerar vaxet så måste du först göra rent jackan. Det gör du bäst med en ren tvättsvamp (en sån där med en gul och en grön sida) och iskallt vatten. Använd svampens mjukare sida och borsta bort orenheter från jackan.

3: Förbered vaxet

Lägg vaxet i en bunke av något slag och ställ bunken i ett varmt vattenbad, dock inte kokande vatten. Efter ca 15-20 minuter så bör vaxet ha smält. Under den tiden hinner du faktiskt kyla den öl, om du gör det på snabbast möjliga sätt.

4: Applicera vaxet

Ta ytterligare en tvättsvamp (en ny och fräsch) och stryk försiktigt på vaxet på jackan. Var extra noggrann vid sömmar och andra ställen där jackan slits som mest.

5: Värmetorka jackan

Slutligen, nu är det dags att ta fram hårtorken och försiktigt torka vaxet med varmluften. Detta ger jackan en riktigt härlig och något glansig finish.

Så där, nu har du en nyvaxad jacka!

Hur vaxar man en jacka? – Videoguide

Om du inte orkar läsa så har vi så klart ett alternativt sätt att ta till sig informationen på, så att du kan lära dig vaxa jackan så smidigt som möjligt. Kolla på den här superpretentiösa videon från Lark.

Där har du det, svårare än så är det inte. Har du provat vaxa om din jacka? Gick det bra? Lägg gärna upp en bild på Instagram och använd hashtagen #obsid och tagga oss, det är ju alltid kul att se att vi lyckats guida någon. Du hittar oss på Instagram genom att klicka på länken nedanför.

Följ oss på Instagram!

Vi finns även på Instagram, där är vi lite annorlunda. Vi postar en blandning av korta sammanfattningar av våra tusentals guider som finns här på siten, inspirerande bilder och härliga tävlingar – vi skulle bli glada om du följde oss där.

Till Obsid på Instagram

Föregående artikelAtt Inreda En Super-sofistikerad Ungkarlslya Inför Hösten 2019
Nästa artikelDefinitionen Av Lyx: Sökandet Efter En Betydelse
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.