Vill du bli en bättre man?

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du våra bästa tips, råd och guider, rätt i din inkorg varje fredag!

Det är dags att få känna dig lite händig, och Engelsk

Om du gillar klassiskt Engelskt mode så har du antingen en vaxad jacka hemma, eller så har du i alla fall funderat på att köpa en. Tro oss, de är ett bra köp, och det är ett plagg som alltid kommer hålla rent stilmässigt, just eftersom det handlar om funktionell stilighet.

Men en vaxad jacka kräver underhåll, inget oöverkomligt så klart, men jag rekommenderar att du vaxar om jackan en gång per år, förslagsvis i början på hösten när det är dags att dra fram den från garderoben.

Den naturliga frågan som följer är så klart, ”Men hur vaxar man en jacka?, Måste jag lämna in den?” Nej då, det gör du enkelt hemma på balkongen. Här är enkel guide i 5 steg till hur du gör för att vaxa jackan själv.

1: Köp vax

Vax till jackan hittar du på till exempel Outnorth, de har klassisk: Barbour Thornproof Wax Dressing som funkar klockrent till alla typer av vaxade jackor.

Vax till jackan barbour hur vaxar man en jacka

2: Gör rent jackan

Innan du applicerar vaxet så måste du först göra rent jackan. Det gör du bäst med en ren tvättsvamp (en sån där med en gul och en grön sida) och iskallt vatten. Använd svampens mjukare sida och borsta bort orenheter från jackan.

3: Förbered vaxet

Lägg vaxet i en bunke av något slag och ställ bunken i ett varmt vattenbad, dock inte kokande vatten. Efter ca 15-20 minuter så bör vaxet ha smält.

4: Applicera vaxet

Ta ytterligare en tvättsvamp (en ny och fräsh) och stryk försiktigt på vaxet på jackan. Var extra noggran vid sömmar och andra ställen där jackan slits som mest.

5: Värmetorka jackan

Slutligen, nu är det dags att ta fram hårtorken och försiktigt torka vaxet med varmluften. Detta ger jackan en riktigt härlig och något glansig finish.

Så där, nu har du en nyvaxad jacka!

Orkar du inte läsa?

Som alltid så har vi ett alternativt sätt att ta till sig informationen och lära sig vaxa jackan. Kolla på den här superpretentiösa videon från Lark.