En summering av modeveckornas nyheter…

Herrarnas modeveckor är över för den här gången och vi har lämnat över till damerna. Som vanligt är det höstmodet man tittar på i början av året, men flera av trenderna kan appliceras redan nu. Än är det inte dags för de lätta vårkläderna, men det är heller inte vinter. Vad passar då inte bättre än att ta en smygtitt på höstens trender?

När man tittade på de olika modehusen fanns det flera tydliga trender. Det fanns samtidigt en stor variation, vilket betyder att man fortfarande kommer att kunna behålla sin egna stil utan att tumma på trenderna.

Brunt

Beige och svart har alltid varit säkra färger att välja, oavsett klädesplagg. I år fortsätter de att få sällskap av brunt. Brunt fungerar både som basfärg och accentfärg och i flera material. Det är lika rätt att välja en brun ullrock som det är att välja ett par ljusbruna kostymbyxor. Var inte rädd för att kombinera flera nyanser med varandra som Boss, Band of Outsiders och Brioni med flera hade gjort.

Vinterns Trender Från De Stora Modeveckorna

70-talet

1970-talet är tillbaka med utsvängda byxor, polotröjor och fransar. Här kan du mixa och matcha med olika stilar. Du kan utan problem para ihop mockajackan (faux) med en hatt som för tankarna mot vilda västern. Västern-temat har kommit och gått i modevärlden och på senare tid har det kommit tillbaka inom andra områden också. Datorspelet Red Dead Redemption 2 och Reel Bandits, som är ett slot som spelas på casino på nätet, är bara några exempel. Förra året släppte Coen-bröderna filmen ”The ballad of Buster Scruggs” och i år kommer filmen om Billy The Kid som man kan hämta inspiration ifrån.

Snygga väskan

Under hela förra året dominerade de små väskorna. Midjeväskan gjorde comeback hos både män och kvinnor och man kan i år ha kvar dem utan att ha dåligt samvete. Väskmodet har däremot blivit elegantare för att passa de andra trenderna. Visst, du kan matcha midjeväskan med en avslappnad kostym, men tänkt på materialet och färgen när du matchar dem.

Kostymen

Den skräddarsydda kostymen är tillbaka. Streetwear var den stora trenden förra hösten men nu är det snygga, stilrena kostymer i olika material som har dominerat på catwalken.

Skorna är utbytta mot något nättare än alla stora sneakers vi har blivit vana att se.

Färgerna varierar och man kan lika gärna bära en denimkostym som en vit, marinblå, grå eller svart. Det tyska modehuset BOSS, som alltid har varit kända för sina kostymer, hade flera varianter på sin visning i New York. För att höja ribban kan du kombinera kostymen med en snygg väska.

Over-size

Trenchcoaten har varit ett bestående inslag i herrgarderoben i ett antal år och hösten 2019 kommer inte att vara ett undantag. Den kan både vara klassiskt beige och svart men den kan också vara mönstrad, färgad eller i faux-läder. Däremot har det inte varit figursydda modeller som har visats upp i de stora modestäderna. Istället har det varit längre och luftigare modeller, vilka man bland annat såg i Paris hos Louis Vuitton, Valentino och Dior.

Föregående artikeliOS vs. Android: Vilka Enheter Är Bäst För Spel?
Nästa artikelAlive And Kicking – En Stark, Frisk Och Örtig Drink!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!