Trenderna du skall satsa på i sommar

Värmen är äntligen här! Det innebär att garderoben behöver ses över och fräschas till lite. Här nedanför är Zara och Tommy Hilfigers sommarkollektioner, samt lite allmänt om herrmode sommar 2016 och de trender som du bör ha koll på.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger hälsar sommaren välkommen med en riktigt trend-tung kollektion. Sommarens stora färg är mörkblå i olika nyanser och den tydligaste av alla trender är storblommiga mönster. Tommy H kör stenhårt på båda!

Herrmode Sommar 2016 tommy hilfiger 1Herrmode Sommar 2016 tommy hilfiger 2

Blommigt och pikétröjor!

Ett plagg som varit frånvarande alldeles för länge är pikétröjan. Precis som allt så går mode i cykler, och nu är det dags för pikétröjan att göra comeback.

Det som är ”nytt” för pikétröjan den här gången är att bära den under en kavaj eller blazer istället för en skjorta eller en t-shirt. Det ger en mellan-dressad look och så fort du tar av dig kavajen så dressar du ned rejält. Väldigt praktiskt, och snyggt.

Blommigt håller i sig

I våras skrev vi att mönster kommer vara ett genomgående tema genom hela vår- och höstsäsongen, och mycket riktigt, i sommar blir det mönstrat, men framförallt, blommigt.

De plagg som oftast kommer prydas av grandiosa blommiga mönster är bröstnäsdukar, badbyxor, skjortor och t-shirts. Men vi kommer även se en och annan blommig bomberjacka, sko och byxa.

Vill du få in blommigt på lättast möjliga sätt så gör du det i dina accessoarer, så som slips och bröstnäsduk. Steget efter det är att köra på en blommig skjorta eller t-shirt.

Herrmode Sommar 2016 tommy hilfiger 3Herrmode Sommar 2016 tommy hilfiger 4

Zara Man

Spanska Zara kör på sin minimalistiska och lågmälda stil. Färgerna i fokus är vit, beige, grå och marinblå. En stil som är enkel att bära upp och lätt att matcha med resten av din garderob.

De har egentligen inget iögonfallande att komma med, klassiska herrkläder helt enkelt. Eller ja, den högst retroinspirerade jeansjackan är rätt intressant.

Herrmode Sommar 2016 Zara 1Herrmode Sommar 2016 Zara 2

Bomberjackan och jeansjackan

2 Av sommarens absolut hetaste plagg är jeansjackan och bomberjackan. Jeansjackan var ett tag sedan man såg, men nu är den tillbaka, och inte då bara bland alla Hipsters i Hornstull (fortfarande kanske mest där, men ändå) utan för gemene man.

Viktigt att komma ihåg när det gäller båda dessa jackor är att ingen av dem kan klassas som dressade. Så föredrar du en dressad och proper stil så skall du inte göra stilmissen att bära ett plagg bara för att det är trendigt, passar det inte så passar det inte, svårare än så är det inte.

Herrmode Sommar 2016 Zara 3Herrmode Sommar 2016 Zara 4

Sammanfattningsvis

Årets stora färg är blått, och vill du vara extra trendig så skall du köra på blå kläder med blommigt mönster, alternativt blommiga accessoarer om du inte vill sticka ut fullt så mycket.

Föregående artikel8 Bilder Som Visar Att Vinkeln Är Allt(!)
Nästa artikelMatcha Bomberjackan Så Här – 2 Stilar Som Håller!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.