Så här slipper du blödande skavsår i nya skor

Skor är ju fantastiskt, du vet vad man säger, ”Skorna säger allt om en man”. Det är så klart helt vanlig bullshit, men med ett par nya fräscha skor med perfekt passform så känner man sig genast väldigt mycket vassare.

Men med nya skor så kommer det där klassiska problemet, skavsår. Men lugn bara lugn vi har lite knep. Här är 4 tips på hur du kan gå in nya skor utan att få skavsår.

1: Mosa hälen

Bokstavligt talat, mosa den där hälen och mjuka upp skinnet/plasten/gummit. Om det inte är en riktigt dålig sko så kommer den inte att förstöras eller formen ändras. De kommer bara bli mjukare.

2: Använd sockor

Ett par tjockare strumpor funkar dubbelt. De töjer ut skorna snabbare eftersom foten blir större, och de skyddar foten tack vare det tjockare tyget.

3: Variera

Ytterligare en strategi är att endast ha de nya skorna på väg till jobbet på morgonen. Väl där byter du till ett par andra skor som dina fötter redan är vana vid. Upprepa några dagar, sedan har du troligtvis lyckats gå in dem relativt smärtfritt.

gå in nya skor skavsår
Nya väl sittande skor får en alltid att känna sig riktigt vass, det jobbiga är bara att gå in nya skor

4: Skavsårsplåster

Fine, det kan låta som ett fusk, men ibland krävs det helt enkelt skavsårsplåster när man behöver gå in nya skor och inte är så där supersugen på blödande skavsår.

5: Våta fötter

Ta på dig ett par strumpor eller sockor, ställ dig i duschen och blöt ned dem ordentligt. Sen tar du på dig de nya hårda skorna och gå några varv runt huset och violá! Väldigt snabbt har du lyckats gå in ett par nya skor utan att få skavsår.

Ute efter nya skor?

Är de där nya paret skor allt för hårda och känner du att du skulle behöva fler par skor att variera mellan? Kolla då in Arket, de har ett rejält utbud snygga sneakers. Eller så kollar du in Italienska Scarosso om du är ute efter skinnskor i lite högre kvalité.

Föregående artikelHöstmode 2015 Herr – Enligt H&M, Zara och River Island
Nästa artikelThe Ghost Dimension – Poltergeist Rätt I Skräcken – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.