Du må vara vuxen, men du kan inte knyta skorna…

Jag är rätt säker på att du tror att du knyter skorna på rätt sätt. Att du efter X antal år har bemästrat skosnöret. Men så är det troligtvis inte, för de allra flesta knyter faktiskt skorna fel, vilket leder till en fulare knut som håller sämre.

Det hela handlar om något så enkelt som att du drar snöret runt öglan i fel riktning. När du gör detta så skapar du den svaga versionen av den klassiska rosetten som vi alla använder. Men problemet är inte bara att knuten är svagare, den är också fulare, eftersom den kommer att vrida sig och lägga sig längs med skon när snörena spänns när du går.
Provar du istället att dra snöret åt andra hållet runt öglan så kommer du märka att knuten inte vrider sig om du drar i den så att den spänns. Gör den inte det så har du alltså lyckats knyta den starka och korrekta versionen av den klassiska rosettknuten. Låter det komplicerat? Oroa dig inte, här nedanför är en videoguide som enkelt förklarar det hela.

Så här gör du för att knyta skorna rätt!

Ja som sagt, här nedanför är en kort och enkel videoguide till hur du knyter skorna rätt, och på så vis lyckas knyta skorna snyggt! Kortfattat har den här knuten en hel del fördelar.

Sammanfattningsvis

Det må verka trivialt, men det är ganska fascinerande att den absoluta majoriteten av alla människor faktiskt knyter skorna fel. Du kommer kanske inte märka av några omtumlande förändringar i ditt liv när du börjar knyta skorna rätt, alltså enligt den här starkare modellen, men det kanske känns skönt att du kunde lära dig något nytt om något så basalt som att knyta skorna.

Föregående artikelGoat simulator till iOS – Äntligen lite get på mobilen!
Nästa artikelPolotröjor – Inte bara för supernördar längre
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.