Vi tror att Dress Slippers är en av sommarens stora trender, vad tror du?

Det är lätt att blanda ihop Dress slippers med Loafers, båda är fria från snören och finns i lite olika material så som mocka eller skinn. Men Dress Slippers skiljer sig från Loafers genom att ha en klassisk ”herrsko-klack” och är oftast något spetsigare. En Dress Slipper är även oftast lite mer öppen över foten än en klassisk Loafer, som döljer en större del av fotens ovansida.
Dress Slippers är än så länge inte ett vida känt begrepp men baserat på vad vi sett ute denna sommar så verkar de bli en populär skotyp denna sommar.

Vad skall jag kombinera mina dress slippers med?

Den viktigaste detaljen för att kunna bära upp ett par Dress Slippers är barfota-strumpor, eller att helt enkelt vara barfota. Sedan bör mna kombinera det med ett par mjuka byxor, gärna chinos i lite olika färger. Kavla gärna upp byxorna något, så att man ser skon, och det faktum att man är barfota i skon, tydligt. Det skapar den perfekta Dress Slipper-looken.

När passar det med Dress Slippers?

I alla lägen där det inte är en för strikt klädkod, och självklart endast när det är varmt nog att motivera de uppkavlade byxorna och strumplösheten. Dress Slippers passar perfekt på sommarfester, midsommar och när du äter lunch ute i solen.

Förslag på Dress Slippers

Här är tre förslag på snygga dress slippers, vi gillar framförallt Tigers modell.

Dress slippers från Tiger
Tiger – Vincent 01, dress slipper i brun mocka

Tiger – Vincent 01
Riktigt snygga skor i mocka, rena linjer och en nästintill perfekt ”toffel-känsla” men ändå med en distinkt klack.
En favorit bland årets Dress Slippers.

Lloyd dress slippers
Lloyd – Lapaz Dress Slippers

Lloyd – Lapaz
Enkel sko från Lloyd, liknar kanske mycket en vanlig loafer, dock känner vi att detaljerna över foten gör att den kvalificerar sig som en Dress Slipper.
Finns bland annat på Brandos och kostar ca 1500kr

Barker - Jameson Dress Slipper
Barker – Jameson, brun dress slipper

Barker – Jameson
Brun sko från Barker i mörk mocka, stilren, enkel och ganska lik modellen från Lloyd. Vi gillar enkelheten i skon och den lär passa perfekt ihop med ett par mörkblåa chinos och en enkel t-shirt.
Finns på bland annat Spartoo och kostar ca 1500kr.

Föregående artikelEnorm optisk illusion på Johnny Depp och Jolie!
Nästa artikelVackert minimalistiska iPhone-fodral
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.