Några snabba tips som hjälper dig göra bra fynd…

Vi är många män som vill visa vår personlighet genom våra kläder, men ingen vill egentligen betala överpris för det. Det går att hitta billiga herrkläder av bra märken till riktiga fyndpris, utan att behöva trängas på rea i butikerna. Vi behöver ju inte tala om för någon att vi fick de där riktigt bra kängorna med stor rabatt, eller att den snygga skjortan faktiskt var väldigt billig. Det är viktigt när du handlar att du hittar de bästa delarna av säsongen, och kanske inte alltid köper det allra nyaste. De klassiska stilarna fungerar i de flesta sammanhang.

Så hur ska man tänka när man behöver handla nya kläder? Det är inte alltid en bra idé att spontanshoppa, för man kommer ofta hem med saker som man kanske inte egentligen behöver, men ibland ser man något man verkligen vill ha. Det är bra att ha en shoppinglista, och man bör se över sina faktiska behov. Gör en lista i början av säsongen med alla nödvändiga inköp – och några saker du kanske vill köpa om du hittar något som är bra. När du är i butiken och ska handla något, överväg det noga. Är det värt det, eller är det bättre att spara till något annat av bättre kvalitet?

olika typer av kostymer skillnad mellan italiensk engelsk och amerikansk

Förblindas inte av priset

Bli inte förblindad av nedsatta priser. Vem är det som säger att det ursprungliga priset är plaggets faktiska värde? Ingen. Det avgör bara du själv, utifrån dina behov och klädernas kvalitet. Designerkläder kostar självklart mer än kläder utan något särskilt märke, men det är ofta ändå vara ett riktigt bra köp. Oftast får man bättre kvalitet och passform på plaggen, och de håller längre än billigare varianter. Hittar du något du verkligen vill ha, som verkligen passar, som kommer att fungera i flera år framöver och som har ett vettigt pris i relation till kvaliteten – slå till. Jämför priserna mellan olika butiker, både online och i fysiska butiker. Kolla upp eventuell fraktkostnad, och rabatt eller rea.

Hitta herrkläder på rea på ett och samma ställe

Självklart vill man ha bäst pris på det man köper, även om det är en märkesvara. Ibland kan det vara svårt att hitta det bästa priset, för det finns så många olika kedjor och affärer som säljer produkten. Om man vill vara säker på att få ett bra erbjudande och att produkten är på rea, så är spot-a-shop.se en bra idé. De samlar olika nätbutikers reaprodukter inom kläder, mode och accessoarer, och man kan se de billigaste och bästa erbjudandena på en och samma sida. Det finns både herrkläder och damkläder, men även skor och annat som gör en outfit.

paraply som accessoar man

Tänk flera säsonger framåt

Varje år kommer många klädmärken med en ny färg eller ett lite annorlunda snitt på kläderna, så att vi handlar, handlar och handlar varje säsong. Speciellt med vinterkläder bör man överväga om en jacka fortfarande fungerar att kombinera med annat nästa vinter.

Kolla kvalitén

Även riktiga fynd på rea måste granskas kritiskt. Ta en närmare titt på utförande, sömmar och knappar, material, textil- och klädvårdsinstruktioner. Passar kvaliteten på fyndet med priset? Och framför allt, passar kvaliteten med det ursprungliga priset, eller är prissänkningen bara för att få dig att tro att det är billigt? Om du till exempel hittar en snygg rock i kashmir för bara ett par tusen kronor, kanske det är läge att syna den. Vad är det som gör att den kostar flera tusen kronor mindre än vanligt? Är den av samma kvalitet som en dyrare rock?

Prioritera basplagg

Det är en bra idé att satsa på en garderob med bra basplagg som alla passar med varandra och kan kombineras i oändlighet. T-shirtar, skjortor, byxor, stickad tröja, kavaj och skor. Välsittande kläder är A och O. Köp till ett bra bälte, skinnhandskar, en klocka, slipsar eller andra accessoarer. När du köper nya kläder, köp saker som passar ihop med det du redan har. Det blir lättare att handla, och du slipper stå där med ett plagg som är snyggt men som inte passar ihop med något annat.

färgglada strumpor till kostym

Glöm inte accessoarerna

Om man inte vill köpa nya kläder kan man lika lätt piffa till garderoben genom att satsa på tillbehör av bra kvalitet som håller i många år framöver. Det kan vara bälten, hattar eller kepsar, klockor, sjalar eller solglasögon, saker som lätt kan förvandla en outfit och få en ganska basic look att se både hipp och modern ut. Spendera inte hela din budget på kläder, spara lite till accessoarerna. När det gäller kläder som man använder till fest eller extra speciella tillfällen måste man tänka lite extra. De ska fungera vid festliga tillfällen i många år framöver utan att bli omoderna. Ibland kan det löna sig att shoppa herrkläder under fel säsong, till exempel att köpa en ullrock på sommaren. Affärerna förbereder sig alltid inför nästa säsong, och man kan göra riktiga fynd off-season – men det gäller att satsa på klassiska modeller och färgkombinationer.

Föregående artikelWestworld Säsong 2 – ÄNTLIGEN!!! – *Reklam*
Nästa artikel5 Saker Att Göra Under Semesterpausen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.