Matcha-te kan framstå som en ny trend, men det är helt fel…

I snart tusen år har de Japanska budhistmunkarna druckit matcha-te under sin heliga te-ritual. Så även om matcha-te känns som något nytt påhitt som mammabloggare med ultrahybris hittat på alldeles själva så är drycken betydligt äldre än så, ja den är faktiskt mycket äldre än Sverige till exempel.

På tal om te så tycker jag även att du ska kolla in vår artikel: ”5 Fördelar med te du kanske inte kände till”.

Men vänta lite, vad är matcha-te?

Sorry, vi råkade hoppa över den grundläggande detaljen.
Matcha-te är teblad som torkats och malts till ett pulver. Pulvret blandas sedan ut i varmt vatten och vips så har du fått en annan sorts te än du är van vid. Fördelarna med matcha-te är så klart att vi får i oss hela de nyttiga tebladen istället för att bara sila det varma vattnet igenom dem.

Fördelar med matcha-te

Som du förstår av meningen ”…vi får i oss hela de nyttiga tebladen…” så borde du dricka mer matcha-te. För att hjälpa motivationen på traven så kommer här 4 fördelar med matcha-te!

1: Det är bra för munhygienen

Te innehåller en hel del flour, vilket håller tänderna och tandköttet friska – och eftersom du får i dig hela bladen när du dricker matcha så blir det ännu bättre för tänderna och tandköttet än vanligt te.

2: Matcha te innehåller mängder med antioxidanter

Allt te innehåller mycket antioxidanter, men absolut mest hittar du i naturellt grönt te. Du vet sånt där te som smakar gräs, men på ett trevligt sätt. Och för att vara lite tjatiga så är matcha-te så klart rikast på dessa antioxidanter, just eftersom du dricker hela tebladen, inte bara vattnet som de silats igenom.

fördelar med matcha-te

3: Höga halter av aminosyror

Teblad är som bekant väldigt nyttiga, de innehåller bland annat höga halter av aminosyror, och det säger sig själva att du får i dig mer av dessa ju mer av bladet du får i dig.

4: Vitamin C, Krom, Selen, Zink, Kalium och Magnesium

Ja, matcha-te är rikt på alla ovanstående vitaminer och mineraler.

Sammanfattningsvis

Det som skiljer matcha-te från vanligt te är att man maler ned hela bladen och blandar ut pulvret med vattnet. Man får med andra ord i sig hela bladen. Fördelarna med det är att bladen är mycket näringsrika, och får vi i oss hela bladen istället för att bara koka bladen i vatten och sen slänga dem så blir drycken så klart mycket mer näringsrik.
Sorry om det blev tjatigt om det här med hela bladen…

Föregående artikelMumien Återvänder Igen, Fast Lite Annorlunda – *Reklam*
Nästa artikelVilken Är Världens Manligaste Drink? Låt Oss Rösta!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!