Dags att gå till botten med något vi alla diskuterar minst 2 gånger per år…

De här två svarta dryckerna är bland det Svenskaste som finns. Personligen har jag aldrig stött på något som är i närheten av våra älskade muster, det som kommer närmast är faktiskt ett pint med Guinness.

Men en sak är säker, varje år vid både påsk och jul så är det alltid någon i sällskapet som ställer den enformiga men ändå lite intressanta frågan; ”Vad är det för skillnad på julmust och påskmust?”, några suckar, andra börjar raljera om hur det var på den gamla goda tiden och ett par stycken börjar Googla, som du kanske precis gjort, vilket är varför du läser det här.

Svaret då?

Skiljer sig innehållet?

Innehållsförteckningen i de båda dryckerna är exakt samma.

Skiljer sig lagring, behandling?

Ingenting skiljer här heller. Frågar man dock producenterna av de båda dryckerna så drar de ofta rövarhistorier om hur det finns vissa skillnader i hanteringen, lagringen och ”processen”. Men det är så klart inte sant. De vill bara bevara lite mystik kring påsk- och julmust, vilket jag kan förstå, för det är ju roligare så.

Gör tillfället skillnad?

Här har vi det som gör att diskussionen kring julbordet/påskbordet aldrig är riktigt enhetlig, för vissa tycker ju att det är skillnad på smaken.
Förklaringen till detta är så klart att miljön som du dricker de olika musterna i är väldigt olika. De skiljer sig på en mängd olika sätt vilket gör att du uppfattar hela situationen väldigt olika, det i sin tur påverkar din smakupplevelse.

För att göra det här med tillfälle lite tydligare så kör vi ett tydligt exempel: När smakar en iskall öl bäst?

  1. När du står väntar på bussen en tisdag i februari och håller på och frysa ihjäl?
  2. När du sitter på puben med dina absolut bästa vänner för att koppla av efter en lång arbetsvecka?

Ja, du fattar ju vad jag försöker säga.

Tycker du att det är skillnad?

Tycker du att påskmust och julmust smakar olika?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis

Baserat på all fakta man kan hitta och alla tester som någonsin gjorts så är julmust och påskmust exakt samma sak, alltså bokstavligen exakt samma sak.

…Det är samma dryck, hänger du med?

Föregående artikelFör Att Rädda Hunden Måste Han Boxas Med Kängurun – #Australien
Nästa artikelÄr Westworld Bättre Än Game Of Thrones? – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.