Mad Men, en fantastisk serie om reklam, relationer och, ja, sprit helt enkelt

Ikoniska Don Draper och Roger Sterling dricker sprit, mycket sprit, faktiskt så mycket sprit att någon klippt ihop en 5 minuter lång video där du snabbspolas igenom alla drinkar i Mad Men. Då vet man att det dricks mycket sprit.

Men vilken är Don Drapers favoritdrink? och vad gillar Roger Sterling? Här är respektive persons favoritdrink, och favoritsprit.

Don Draper

Don Föredrar beställer alltid en Old Fashioned när han får chansen. Dock så verkar han lite för lat för att orka göra en själv. Hemma och på kontoret blir det därför mest ren Whisky och Bourbon.

Don Drapers Favoritsprit – Canadian Club

don drapers favoritdrink canadian club
Don Drapers favorit, Canadian Club

Don Drapers favoritsprit är Canadian Club, en klassisk Whisky från Kanada som oftast förkortas C.C i dagligt tal.

En kul kuriosa-fakta om C.C är att de 1967 lanserade en reklamkampanj där de gömt lådor med deras Whisky på exotiska platser i världen, bland annat Kilimanjaro, Angel Falls och Schweiziska alperna, kampanj jag hoppas blev väldigt lyckad.

Don Drapers favoritdrink – Old Fashioned

Old Fashioned recept
Den mest Manliga drinken?

Old Fashioned, den manligaste drinken i historien? I alla fall enligt mig.
Under seriens gång ser man Don Dricka Old Fashioned i tid och otid, och i en lite unik scen så ser man honom faktiskt blanda en själv. Det är en drink som du bör lära dig göra, dels för att den är riktigt god, men kanske mest för att det är lite av ett hantverk, och det blir riktigt snyggt när man gör en bra Old Fashioned.

Roger Sterling

Roger är en livsnjutare, han gillar glada saker och verkar inte ha tid för komplicerad dryck. Rogers favoritsprit är därför ren Vodka, eller snarare, bra ren Vodka. Stolichnaya är en ständigt återkommande spelare i Rogers sprit-stall.

Roger Sterlings Favoritsprit – Stolichnaya

vodka-on-the-rocks-vodka-med-is
Roger sterlings favorit

Roger Sterling gillar sin Stolichnaya, en rysk premiumvodka som avnjuts bäst ren med lite is, precis så som Roger Sterling gillar den bäst.

Det är faktiskt tack vare Roger Sterling som jag lärt mig att dricka vodka ren, något jag verkligen vill tacka honom för. För det är en fantastisk dryck, nästan i nivå med Whisky när det gäller den där härliga smuttbarheten.

Roger Sterlings Favoritdrink – Vodka Martini

roger sterlings favoritdrink vodka martini
Roger Sterlings favorit, Vodka Martini

Roger likt James Bond föredrar sin drink enkel och stilfull, Vodka Martini.

Citat från Roger Sterling på ämnet Män och sprit

Ett härligt förlegat men skönt citat från Roger Sterling när det gäller Män och att dricka sprit.

Föregående artikelHur vet man om någon ljuger? 8 Tecken på att någon ljuger för dig!
Nästa artikelHappy Beads Armband, en färgklick för Sommaren
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.