Än så länge är E-sport väldigt isolerat i en viss grupp av människor, men det är större än du tror och växer ofantligt fort. Men vad har det med Twitch att göra?

Du är någon inte ensam om du är lite skeptisk till varför man skall kolla på när andra människor spelar tv-spel. Men det är något som blir större och större för varje dag som går. Mycket tack vare Twitch.

Vad är Twitch? 

Twitch är en videostreamingtjänst, syftet är att Gamers skall streama när de spelar och att helt vanliga människor skall titta på, inget mer, inget mindre. Men finns det verkligen någon som vill se på det? Jag menar, hur populärt kan det vara? Det är egentligen en ganska dum fråga om man tänker efter, skillnaden mellan att titta på någon som spelar Tv-spel och någon som spelar fotboll är obefintlig.
Så det bästa svaret på frågan ”Vad är Twitch? är att det är som Euro Sport för Gamers.

Kan man tjäna pengar på Twitch?

Självklart kan man tjäna pengar på internet.
Spelarna som streamar har möjlighet att ansöka om att bli partners (en högre nivå av streamare), om ansökan går igenom (läs: om de är seriösa och har tillräckligt med tittare) så har de möjlighet att visa annonser i sin stream och kan på så sätt tjäna pengar. Det är ungefär som på Youtube, skillnaden är att på Twitch så kan spelarna till viss del själva välja när de vill visa annonser.

En av de mest kända Spel-streamarna i världen är Svenska PewDiePie. Han livnär sig på att andra människor tittar på när han spelar. Han gör det genom att producera Youtube-videor och via sin Twitch-stream. han är ett väldigt bra svar på frågan om man kan tjäna pengar på Twitch, han tjänar enorma pengar. 2012 omsatte han 7.2 miljoner kronor, med 90.36% vinstmarginal! (källa: Allabolag). Riktigt mycket pengar för att sitta hemma och spela Tv-spel.

Hur stort är Twitch?

Twitch hade under 2013 över 45 miljoner tittare varje månad! Så det är inte riktigt läge att ifrågasätta E-sport och spel-streamig. Det är stort, och blir bara större för varje dag.

Borde jag kolla på Twitch?

Det beror helt på, gillar du spel? Gillar du sport? Twitch är som sagt spelandets motsvarighet till Euro Sport, så gillar du både spel och sport så är det definitivt värt att titta närmare, här under är alla länkar du behöver.

Länkar

Förhoppningsvis har jag lyckats besvara din fråga ”Vad är Twitch?”, och gett dig lite insyn i spel-streaming-världen.

Föregående artikel16 Sanningar som låter som helt vanliga lögner
Nästa artikelHur äter man Sushi som en Sensei? Det är inte som du tror
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.