Ja, vad är ett sånt där troll egentligen?

Scenario: Du är inne på IMDB och kollar recensioner och forumtrådar på ”Nyckeln till frihet”, filmen som enligt IMDBs användare utsetts till världens bästa film genom tiderna. Du stöter på en forumtråd som påstår att filmen helt saknar talang, och borde plockas bort från IMDB. Du känner dig manad att klicka in och se vad fan det är människan pratar om, Morgan Freeman är ju briljant i filmen!
Det som håller på att hända är att du är på väg att trampa i trollets fälla!

Du har säkerligen stött på diverse negativa och argumentativa kommentarer som den ovan nämnda. Såna som känns lite väl negativa, och att de kanske till och med inte riktigt grundar sig i verkligheten. Hmmm, det börjar lukta troll.

Ok, fin story, men vad är ett Internet-Troll?

Kortfattat så är ett internet-troll någon som medvetet försöker skapa dåliga stämning och onödiga diskussioner kring något på internet, t.ex. en video, en kommentar, en recession eller ett helt eget ämne som de publicerar.

Absolut vanligast är de på olika forum där man, om man är lite erfaren, lätt kan hitta trådar som enbart är skapade för att göra folk irriterade. T.ex. kan det vara en tråd som lyder ”Wow, det här spelet/filmen saknar verkligen XXX” trots att spelet/filmen nyligen fått priser och utmärkelser för just det som trollet påstår att spelet/filmen saknar.
Det där var ett väldigt simpelt exempel, men förhoppningsvis så förstår du vad jag syftar på.
Ute i det vilda så är trollen ofta väldigt noga med att försöka vara så diskreta som möjligt men samtidigt så störande som möjligt. De känner sig ofta stolta om de lyckats lura in folk i en aggressiv diskussion om något som de inte ens tycker eller bryr sig om.

Don't feed the trolls

Du kanske även stött på den gamla internet-sägningen: ”Don't feed the trolls”. Den syftar på att man inte skall underhålla dem, om det verkar som att någon ”trollar” så skall man bara ignorera det och gå vidare, annars göder man bara deras idioti.

Så gör som experterna säger, Mata inte trollen.

Och så den vetenskapliga versionen

Här är ännu en briljant video från ASAPscience som går igenom den vetenskapliga förklaringen bakom vad som definierar internet-troll.

Föregående artikel6 Stilmissar Som Dödar Din Outfit
Nästa artikelDu Borde Träna Med Rep! – Här Är De 36 Bästa Övningarna
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.