Sugen på lite mjölksyra? Testa att träna med rep!

Att träna med rep kanske inte låter så jobbigt, men tro mig, när du väl kört några set så kommer din kropp att svida av mjölksyra!

Vad är repträning?

Repträning går ut på att du slår tunga och tjocka rep i golvet för att skapa vågor, ungefär som pisksnärtar. Repens tyngd och längd gör detta väldigt mycket jobbigare än det låter, och eftersom själva rörelsen är så pass naturlig så kommer du få en väldigt allsidig träning av kroppen.

Det finns en mängd olika övningar du kan göra för att lägga fokus på olika delar av kroppen, alla går dock ut på ungefär samma sak, att slå de där jävla repen i golvet, om och om igen. Som sagt, det låter inte så farligt, men det finns en anledning till att mer eller mindre alla PTar på alla gym låter sina kunder träna med rep.

Passar perfekt för dig som vill köra HIIT

Vill du få ut maximal effekt på så lite tid som möjligt så är HIIT-träning ett av de absolut bästa alternativen. Kortfattat så handlar HIIT om att man tar ut sig maximalt i korta stötar. På så sätt får man riktigt bra träning på kort tid, och som en härlig bonus-effekt så fortsätter kroppen att bränna fett under resten av dagen. Vill du veta mer om HIIT och hur man lägger upp träningen så rekommenderar jag att läsa vår artikel: ”Vad är HIIT?”.

Att träna med rep är perfekt för just HIIT. Generellt så handlar repträning om att stötvis köra på för fullt, inga långa utdragna repetitioner här inte, utan fullt ös i kanske 1 minut, sedan vila 30 sekunder och så på't igen. Vill du variera ditt HIIT-pass med lite nya övningar så har du 36 effektiva sådana att välja och vraka mellan i videon nedanför.

36 Övningar för dig som vill träna med rep

Här är en video med 36 olika övningar du kan göra, alla väldigt mycket tuffare än de först ser ut, och alla så där härligt effektiva.

Föregående artikelVad Är Ett Internet-Troll?
Nästa artikelDet Här Är Den ENDA Videon Du Behöver Se
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.