Betalt reklamsamarbete med Hemförsäkringstudent.se.

Glöm inte att försäkra ditt studentboende…

Ett väldigt vanligt problem bland studenter är att de glömmer teckna en hemförsäkring när de flyttar från pojkrummet till sin studentlägenhet. Oftast beror det på att man ser sitt studentboende mer som en temporär lösning, lite som att bo på hotell, men när olyckan är framme så funkar det tyvärr inte så.

Därför är det kritiskt att du tecknar en studenthemförsäkring när du flyttar in i din nya studentlya.

Glöm inte drulle

För de flesta studenter är det mer eller mindre omöjligt att klara av sina studier utan dator eller telefon. Få springer runt med penna och papper nu för tiden, och att researcha fakta genom att bläddra i böcker på biblioteket är bara charmigt på film. Tappar du någon av dessa prylar i marken så är det bara att springa till affären och köpa en ny för 6000-12000kr, så länge du inte har en hemförsäkring med drulle vill säga. Det är nämligen något du ska titta noga efter när du väljer hemförsäkring.

Väljer du en studenthemförsäkring med drulle så betalar du bara 1500kr i självrisk om din telefon går sönder och sen tar försäkringsbolaget resten av kostnaden. Oftast kan lösa så att du får pengar på kontot redan samma dag, så du inte behöver stå utan dator eller telefon i flera veckor.

Kolla in Hemförsäkringstudent.nu när du ska välja försäkringsbolag, de listar nämligen alla försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkringar för studenter, och de listar tydligt vilka som erbjuder drulle och inte.

hemförsäkring student

Vatten, eld och inbrott kan innebära stora kostnader

Förhoppningsvis kan du ta dig igenom dina studentår utan att behöva oroa dig för att det ska börja brinna, läcka vatten eller att någon ska bryta sig in i din lägenhet. Men om det händer så är det så klart kritiskt att du har en hemförsäkring. Att köpa ett kylskåp eller en tvättmaskin kostar bara några tusenlappar, men att reparera ett hem efter en eldsvåda eller vattenläcka kan kosta hundratusentals kronor, och det vill du så klart inte betala.

Avslutningsvis om studenthemförsäkring

Allt för många studenter glömmer bort att teckna en studenthemförsäkring när de flyttar till sin studentlägenhet, var inte en av dem. Det är en enkel grej att fixa och det kostar inte många kronor i månaden för att vara försäkrad mot alla möjliga slags olyckor och problem som kan uppstå i ett hem.

Kolla in Hemförsäkringstudent.se, de listar alla olika studenthemförsäkringar på marknaden och ger betygsätter dem, så att du enkelt kan välja den du tycker passar dig bäst.

Föregående artikelDISC-Test – Röd, Grön, Blå Eller Gul Vilket Typ Av Person Är Du?
Nästa artikelBodelning – 3 Enkla Men Värdefulla Tips Och Råd
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.