Trött på att alltid se Facebook-resultat, Ask och Wikipedia i Sökresultaten när du Googlar? Testa en alternativ sökmotor!

Sökmotorer finns det gott om. Dock så är de alla mer eller mindre ute efter att göra samma sak som Google, vilket gör att du alltid ser samma Webbplatser i sökresultaten. Det är här Million Short kommer in i bilden, Million Short är en alternativ sökmotor som fungerar precis som sina vänner (Yahoo, Ask, Bing, Google etc) på så sätt att du skriver in vad du letar efter, en fråga, ett påstående eller ett namn, efter det så skiljer sig dock Million Short från sina likar genom att de filtrerar bort de 1 miljon mest populära Webbplatserna i världen. Du får alltså helt andra resultat.

Det finns självklart lite problem med detta, det är ganska ofta så att den mest populära miljonen Webbplatser är det resultat som är mest relevant för dig, de blev trots allt populära av en anledning. Det finns däremot en möjlighet att själv styra hur stor andel av den första miljonen du vill filtrera bort, 10.000? 1000? 100?

Även om det kanske är mer av en gimmick så är det en kul idé och en idé som sätter lite fokus på det växande problemet med att allt färre stora bolag äger allt större andel av informationen. Ta en titt här i Sverige bara, en stor del av de informations-siter du dagligen tittar på ägs av ett fåtal bolag, det kanske känns som att du läser objektiv information, det skadar inte att vara lite källkritisk.

Så testa Million Short, man vet aldrig vad man kan hitta.

Ute efter en alternativ sökmotor?

Föregående artikelEn tillbakablick på Youtube-året 2013 – Youtube själva summerar
Nästa artikelFejk-Tolk infiltrerar Nelson Mandelas begravning
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.