Min story om att plugga till högskoleprovet…

Jag har själv gjort högskoleprovet två gånger. Den första gången bokade jag en tid och åkte dit, utan någon som helst förberedelse. Jag tänkte: ”Hur svårt kan det vara? Jag är ju en smart kille, jag klarar nog det här.” Du kan förstå hur överraskad jag blev. Även om provet bygger på en mix av allmänbildning, läsförståelse och grundläggande matematik så är det tydligt att man tjänar på att plugga till högskoleprovet. Det går inte att plugga på frågorna, eftersom de är både hemliga och unika inför varje prov. Men uppbyggnaden av provet och sättet man svarar på frågorna gör att man behöver ett särskilt mindset och system för att prestera på topp.

Andra gången var jag förberedd

Året efter gjorde jag provet igen, och den här gången var jag förberedd. Jag hade både pluggat på gamla prov som fanns tillgängliga och läst på om olika strategier för att på bästa sätt ta sig igenom provet. Skillnaden var enorm! Jag hade läst 200 klassiska böcker för att förbättra min läsförståelse. Jag hade inte räknat mattetal i 365 dagar för att förbättra mina matteskills. Nej, det jag hade gjort var att studera provets uppbyggnad, frågornas formuleringar och applicerat värdefulla strategier jag lärt mig när jag läst olika guider. Kunskapen för att kunna prestera bra på provet fanns redan i mitt huvud, jag behövde bara rätt metod och strategi för att få fram den i det format som bäst lämpar sig på provet.

Högskoleprovguiden – Det bästa sättet att plugga till högskoleprovet

Det var många år sedan jag gjorde högskoleprovet, och på den tiden fanns inget lika gediget och välstrukturerat som Högskoleprovguiden (hpguiden.se) men skulle jag göra det igen så skulle jag utan tvekan använda mig av deras tjänst.

Högskoleprovguidens tjänst är skräddarsydd för att du ska kunna känna dig förbered dig inför högskoleprovet, antigen via deras kostnadsfria program eller det mer omfattande VIP-programmet för den som verkligen vill få så bra poäng som möjligt på provet.

Hpguiden.se har hjälp över 150.000 studenter att plugga till högskoleprovet sedan de startade 2004. De erbjuder numera till och med personlig coaching, vilket gång på gång bevisats vara den mest effektiva metoden att höja sitt poäng på högskoleprovet.

hur pluggar man till högskoleprovet

Kort om högskoleprovet

Det Svenska Högskoleprovet består av 160 uppgifter fördelade på 8 delprov som görs under en och samma dag. Dagen delas in två pass, det verbala provpasset och det kvantitativa provpasset.

Verbala provpassets innehåll:

  • ORD – Ordförståelse
  • LÄS – Svensk läsförståelse
  • MEK – Meningskomplettering
  • ELF – Engelsk läsförståelse

Kvantitativa provpassets innehåll:

  • XYZ – Matematisk problemlösning
  • KVA – Kvantitativa jämförelser
  • NOG – Kvantitativa resonemang
  • DTK – Diagram, Tabeller och Kartor

Även om du inte i förväg kommer få reda på vilka frågor provet kommer att ta upp så går det att plugga till högskoleprovet. Allt som kommer på provet kan klassas som allmänbildning och det finns effektiva program och strategier för att verkligen boosta dig inför provet.

Hur många gånger har du gjort högskoleprovet?

Hur många gånger har du gjort högskoleprovet?

View Results

Loading ... Loading ...

Avslutningsvis

Högskoleprovet är ett kraftfullt sätt att antingen väga upp för bristande betyg, eller bredda sin spelbarhet när man söker högskoleutbildningar. Provet kan vara din biljett in till drömutbildningen, det enda du behöver göra är att plugga ordentligt, på rätt sätt!

Föregående artikelVill Du Starta Sidobusiness? Här Är 3 Saker Att Tänka På
Nästa artikel10 Tips För Ungdomlig Hud, Pigga Ben Och Mjuka Leder
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.