Hjälp både dig själv och människor i nöd med några oväntade julklappar…

Få saker är så uppstressande och svårt som att köpa julklappar som man känner att alla kommer bli nöjda med. Barn är enkla, de blir glada för det mesta, men vuxna eller stora tonåringar, vad vill de ha egentligen?

Här kommer välgörenhet in som en räddare i nöden, för vem vill inte hjälpa andra? Och att kunna hjälpa andra genom att inte behöva göra något, inte ens välja vem och på vilken sätt man vill hjälpa dem, det är ju helt perfekt!

För att hjälpa dig lite på traven i årets julhandel så har vi tagit fram 3 tips på oväntade julklappar som passar de flesta och som faktiskt göra skillnad. En bonus är dessutom att de här gåvorna faktiskt är rätt kul också. Det är inte det gamla vanliga i form av ett års medlemskap eller 500kr till någon fond, nej det här är konkreta saker man kan ta på!

3 Oväntade julklappar som det kommer pratas om

Här är tre högst oväntade julklappar på ett och samma tema; att hjälpa någon annan. Det bästa med de här julklapparna är att du både kommer hjälpa någon annan, och få till en skön snackis på julafton när svärmor öppnar sitt paket och ser att hon skänkt Geten Carl till en by i Afrika!

1: Vedlass

otippad julklapp ved

Här i Sverige har vi element i alla rum, vilket gör det enkelt att hålla oss varma när det blåser kallt ute. Den lyxen har inte alla människor och för vissa kan ett lass med ved vara värt sin vikt i guld!

Att skänka ved är lite extra otippat och kul eftersom vi själva köper en hel del ved här i norden till våra fritidshus. Så på sätt och vis kommer man lite närmare de som man hjälper tack vare ett lass ved.

2: Ett dussin tallar

otippad julklapp skog

På Haiti har man skövlat nästan all regnskog. Konsekvenserna av detta är att marken eroderar bort och att orkanerna träffar byar och städer med full kraft, eftersom det inte finns någon skog som kan bromsa vindarna.

Ett gäng tallar kan kännas meningslöst men de gör skillnad!

3: Get

oväntade julklappar get

Förstår du känslan när ni sitter där runt granen och någon öppnar sitt paket innehållandes en levande get vid namn Bosse, skänkt till en fattig familj på Haiti!

Geten kommer de ha användning för på många sätt. Den ger mjölk och den kan användas för att avla fler getter. Ett högst effektfullt paket!

Vilken av dessa oväntade julklappar föredrar du?

Vilken av julklapparna tycker du är bäst?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis om dessa ovanliga julklappar

Alla har vi de där släktingarna eller familjemedlemmarna som är omöjliga att köpa julklappar till. Men någon som alltid går hem, eller åtminstone alltid borde gå hem, är välgörenhet. Men ett presentkort eller ett kvitto på en insättning är ju inte särskilt kul. Det är bra, men inte kul. Därför tycker vi du ska satsa på någon av de oväntade julklappar vi listat här ovanför, då blir det både bra, lätt OCH kul!

Föregående artikelHur Knyter Man En Fluga? En Guide Så Du Slipper Undra
Nästa artikelBär Hängslen! – Den Bortglömda Men Oerhört Stiliga Accessoaren
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.