I höstas tog Apple bort Google Maps från iOS för att ge plats för sina egna Apple Maps. Nu verkar vi äntligen ha fått tillbaka Google Maps till hela iOS!

Apple Maps har fått enormt mycket kritik, dels då de visade helt fel i början, något som korrigerats med tiden. Men mest av allt så fick de kritik för att de medvetet tagit bort Google Maps och inte ersatt det av något bättre. Ett kriterie för att inte skämma ut sig totalt, ersätter man något så måste man ersätta det med något bättre.

I höstas kom dock Google med en fristående App för Google Maps till iPhone (inte iPad).

Idag släppte de som sagt en stor uppdatering som äntligen ger oss stöd för Google Maps även till iPad.

Utöver att göra Appen universiell så har de även lagt till följande funktioner:

  • Trafikinformation och Incidentrapporter i realtid
  • Betyg på restauranger, nöjesfält, krogar och dyl.
  • Integrerat Google Offers
  • Inomhuskartor

Google Maps inomhuskartor

Google Maps inomhuskartor
Google Maps inomhuskartor

Googles inomhuskartor är ett välkommet tillskott, stora gallerior och flygplatser är sällan roliga att navigera i, och deras egna kartor man hittar vid informationstavlorna är sällan speciellt användarvänliga. Med inomhuskartorna hittar man enkelt till sin Gate eller den butik man letar efter, samt var toaletter eller hiss finns.

Jag gick direkt in och tittade om någon byggnad i Stockholm hade inomhuskartor, mitt första fynd blev Gallerian på Hamngatan som ni ser på bilden ovan. En lätt överskådlig karta över alla Gallerians butiker, fördelade på 3 plan, samt information om rulltrappor och hissar. Smidigt och enkelt.

Riktigt härligt att ha tillbaka Google Maps på iPaden och även kul med många nya funktioner.

Google Maps för iOS hittar du här.

Föregående artikelÄtbara blommor – Årets bästa present?
Nästa artikelBeställ Uberglass! Glass levererad av en kostymprydd man
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.