Det är sällan man flyttar, så gör det ordentligt…

Att flytta är bland det mest stressande man kan göra, allt börjar med att tjafsa om lån med banken, sen ska man hitta något man gillar, därefter ska man packa ned allt man äger och som grädde på moset bära alltihopa till den nya bostaden. Jag blir matt bara av tanken…

Här nedan listar vi 4 erkänt värdefulla fördelar med att låta en flyttfirma sköta nedpackning och flytt av ditt bohag. För är det inte rimligt att försöka minimera antalet stressande moment i flytten? Livet är ju svårt nog som det är.

Fördelar med att anlita flyttfirma

  1. Erfarenhet och expertis – En professionell flyttfirma har erfarenhet och expertis inom området och vet hur man hanterar och transporterar föremål på ett säkert och effektivt sätt. De har rätt utrustning, som lyftkranar, rullvagnar och packningsmaterial, för att göra flytten smidig och enkel.
  2. Minskar risken för skador – Att flytta tunga eller skrymmande föremål på egen hand kan vara farligt och kan orsaka personskador eller skador på dina egendomar. En flyttfirma har tränade och erfarna anställda som kan hantera föremål på ett säkert sätt för att minska risken för skador.
  3. Försäkring – De flesta flyttfirmor erbjuder försäkringsskydd för att skydda dina egendomar under flytten. Om något skulle hända med dina föremål under flytten kan du vara trygg i vetskapen om att du är försäkrad.
  4. Flexibilitet – En flyttfirma kan anpassa sig efter dina specifika behov och krav. De kan hjälpa dig med allt från packning och lastning till transport och lossning av dina föremål, eller bara hjälpa till med en del av processen.

MEX – en erfaren flyttfirma

I skrivande stund har flyttfirman MEX 19 års erfarenhet som flyttfirma, och 80% av alla jobb är via personliga rekommendationer, folk gillar alltså jobbet de gör och rekommenderar dem till sina vänner.

En stark fördel med MEX är att de löser allt, du behöver alltså inte packa ned allt i förväg enligt några krångliga instruktioner för att slippa få skäll att flytt-teamet. MEX löser allt från nedpackning till möblering i nya bostaden. Du behöver alltså inte åka till IKEA och köpa flyttkartonger, det ordar dem åt dig.

Priset då? Att anlita MEX kostar 495kr/tim för bohagsflytt, alltså en helt vanlig flytt av en privatpersons hem från en plats till en annan. Det är inklusive RUT och moms.

packa inför flytt flyttfirma

Glöm inte din egen tid

Det är så klart praktiskt att en flyttfirma har all bubbelplast som behövs, bärselar för tunga möbler och erfarenhet av hur man mest effektivt flyttar ett bohag, det är solklara fördelar med att anlita en flyttfirma. Men, en annan aspekt, som allt för många verkar glömma, är att räkna in värdet av sin egen tid. Jag menar, vad är din tid värd?

Bara för att du inte betalar någon annan pengar om du flyttar själv så betyder det inte att du gjort en bra deal. Hade du till exempel istället kunnat jobba den tiden du la på att flytta? Hade du inte tjänat mer på det? Eller åtminstone gått break even?

Har du funderat på vad du har på din ändlösa todo som du egentligen borde göra? Hälsa på farmor? Byta hängrännor på sommarstället? Komma igång med det där företaget du tänkt starta? Byta till vinterdäck? Du har troligtvis en lång lista med saker du vet att du borde göra, och varje minut du spenderar på att inte beta av dessa är faktiskt snarare ett steg bakåt än stillastående, för listan utökas ju hela tiden. Inte för att stressa dig, men du har med stor sannolikhet bättre saker att lägga din tid på än att bära kartonger.

Föregående artikelHur Lång Ska Skjortan Vara Om Man Har Den Utanför?
Nästa artikelPlantera Häck – Vad Ska Man Tänka På? Här Är Tre Värdefulla Tips!
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.