Trådlösa högtalare har vi sett många av. Trådlösa högtalare med fest-kvalité på ljudet däremot är sällsynt!

Libratone Zipp är en bärbar högtalare med uppspelning via blåtand, wifi och helt vanlig 3.5mm-sladd. Makapären är jäkligt snyggt designad med en tjock filt-strumpa med ett blixtlås som skal. Kreativt och som sagt, snyggt.
Vi har tidigare skrivit om Libratones högtalare, och gillar verkligen deras designtänk. Allt för många högtalare är tyvärr ”butt ugly”.

Är du sugen på en medtagbar högtalare med bra ljud så skall du fortsätta läsa. Här är vår Libratone Zipp recension!

Ganska stor, men härligt ljud

En av nackdelarna med högtalaren är att den är jäkligt stor. Den ser liten ut på alla bilder men är lika hög som en vinflaska, tjockare än en whisky-kartong och tyngre än bärbar dator. Fördelen med den grandiosa storleken är att det gör att det ryms bra ljud, så den är inte att jämföra med billiga ”klassiska” strandhögtalare. Här snackar vi fest-kvalité på ljudet.

Bra batteritid

Fördelen med att Zippen är så stor är ju att det får plats ett vettigt batteri. En full laddning skall hålla i hela 8h när du strömmar musik över Wifi. Nice!

Libratone Zipp blå
Libratone Zipp finns som sagt i ett drös sköna färger

Enkelt med blåtand och Playdirect

Något Libratone själva är mycket stolta över är deras Playdirect-funktion som låter dig spela upp musik över Wifi, utan att det finns ett nätverk att koppla upp sig på. Funktionen skapar i princip ett eget lokalt närverk mellan din telefon/dator och din högtalare. Enkelt, och smidigt när man är ute och grillar eller dricker öl på en brygga.

Självklart kan du även spela upp musik över blåtand, då funkar allt precis som vanligt och du får igång musiken på några sekunder.

Libratone Zipp grå
Det enda du behöver göra är att trycka på fågeln, och sen kör du bara över blåtand. Enkelt!

Vart kan jag hitta Libratone Zipp?

Libratone Zipp kostar ca 3400kr och finns att köpa på deras egna webbshop

Och betyget?

Zippen är relativt enkel att ta med och har riktigt bra ljud för en bärbar högtalare. Det är enkelt att koppla ihop den med telefonen och den är definitivt inte ful att titta på.

ÖVERSIKT
Ljud
9
Design
7
Installation
9,5
Användbarhet
10
Föregående artikel10 Vanliga missuppfattningar – Ja, du har fått lära dig fel
Nästa artikelKan man glömma dåliga minnen? En bra fråga!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
libratone-zipp<h3>Vi gillar</h3> Ljudet och enkelheten i ihopkopplingen och användandet är definitivt på topp. <h3>Vi ogillar</h3> Strömadaptern låter när den sitter i vägguttaget, ett konstant surrande. Sedan är den lite väl stor. Det hjälper visserligen ljudet, men skall man ta med den så är den i största laget