Lösenord, vi skriver in dem dagligen och det är utan tvekan lite av ett störande moment varje gång, även om det handlar om att hålla sina saker säkra

Knock är Appen som vill göra livet lite mindre frustrerande för Mac-användare. Med ”Knock för Mac” installerad på din iPhone så räcker det med en enkel knackning för att låsa upp din Mac. Knock kommunicerar med datorn med hjälp av Bluetooth, och då Bluetooth Low Energy specifikt.

Bluetooth Low Energy gör att du inte behöver ha telefonen upplåst och Appen startad. Det räcker med att telefonen är på, att blåtanden är aktiverad, och att du knackar förstås.

Det hela är mycket coolt, men man skall ha ett väldigt långt lösenord för att det skall vara värt det. Däremot så får man snarare se detta som ett exempel på vad man kan göra med dagens teknik och det häftiga med Knock är möjligheterna som öppnas för framtida produkter/Appar/tjänster.

Knock i Appstore

Officiella hemsidan för Knock

Knock för Mac

Föregående artikelKan man resa i tiden? Ja! I alla fall på sätt och vis
Nästa artikelÅrets mest misslyckade Hit and Run?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.