Jaga portaler och akta dig för agenter i din hemstad!

Ingress är ett spel som använder sig av Google Maps för att skapa en virtuell verklighet omkring dig. Spelet lanserades på Android i December 2013 och har mottagits väldigt bra.

Spelet går ut på att utföra olika uppdrag genom att förflytta sig mellan olika platser och samla en typ av energi kallad ”Exotic Matter”. XM används sedan för att öppna och stänga olika portaler som oftast befinner sig på utvalda landmärken i din stad, t.ex. museum eller monument. Som spelare kan du även välja att tillhöra en av två fraktioner och tävla mot spelare på det motsatta laget.

Ingress är ett riktigt intressant spel och jag är jäkligt taggad på idén med att väva ihop verklighet och spel, dels för att få in ett element av att man måste röra på sig, men också för att det kan skapa alla möjliga typer av helt nya upplevelser, vilket självklart kan bli hur bra som helst.

Spelar du Ingress?

Har du testat spelet så får du gärna slänga in en kommentar här nedanför och dela med dig av ditt intryck. Är det skoj eller är det svintråkigt?

Ingress till iOS

Föregående artikelRegnrock Vladimir – Från Svenska Stutterheim
Nästa artikelHur uppstår en Tsunami och varför är den så farlig?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.