Hur låter ett språk för de som inte kan tala språket?

Många gånger har man hört att ”Svenska låter nästan som när man sjunger” när t.ex. Engelsmän eller Amerikanare skall försöka beskriva hur Svenska låter. Men som Svensk är det väldigt svårt att relatera till det, eftersom vi redan kan språket.
Youtubeanvändaren Smoukahontas kan dock hjälpa oss lite, i videon här nedan så pratar hon rappakalja på en mängd olika språk, bara för att vi skall få höra hur de olika språken låter för de som själva inte kan tala dem. Det säger mig dock inte speciellt mycket när det gäller Arabiska, Hindi eller andra språk jag inte kan, de låter liksom alltid som rappakalja, men hon går även igenom Spanska, Engelska, och Amerikansk Engelska, vilket sätter den Svenska rappakaljan i perspektiv.

Det är lite svårt att förklara det intressanta med den här videon, men man får faktiskt en bild av hur Svenska låter för de som inte kan det.
Det är bara att titta helt enkelt.

Hur låter Svenska?

Föregående artikelTalang vs Träning – Är de likvärdiga? Kan man bli bäst utan rätt gener?
Nästa artikelKlassiska Solglasögon – Tre i rad
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.