Ja, varför är det så?

Varje månad är det dags, vissa blir helt galna, andra ledsna och sugna på choklad. Men hur kommer det sig? Varför? Vad skall det vara bra för? Ja, varför får kvinnor mens?

Det må låta som en riktigt dum fråga, men jag tror att de allra flesta nog saknar ett bra svar på den. För ärligt talat, vet du?

Den enkla förklaringen

Menstruationen är kroppens sätt att ”rensa ut kylen” så att säga. Äggen som kvinnan producerar, och hoppas kunna få befruktade, har ett visst hållbarhetsdatum. När detta passerat är det dags att göra sig av med ägget för att det inte skall ligga kvar i kroppen och bli dåligt, och på så sätt skapa en infektion eller liknande. Därför ”släpper kroppen ifrån sig” ägget i en blodig röra, vilket kallas menstruation.

Sugen på en video istället?

Om du inte orkar läsa så kan du luta dig tillbaka, för här nedanför får du reda på allt du någonsin kommer behöver veta om varför kvinnor får mens på bara 4 minuter.

Varför får kvinnor mens? – TED Talk

Nå, visste du?

Nu när du läst/tittat på videon, kan du ärligt säga att du visste svaret på frågan?

Visste du varför kvinnor får mens?

View Results

Loading ... Loading ...
Föregående artikel4 Tips För Att Skapa Ordning I Corona-kaoset
Nästa artikel4 Olika Typer Av Slipsar Alla Män Bör Känna Till
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.