Sugen på att kötta lite?

Slagsäcken, boxningssäcken, sandsäcken, kärt barn har många namn, och det är ett fantastiskt träningsredskap. Den ger dig möjlighet till varierande, explosiv och utmanande träning där det krävs både god fysik och koordination. Att träna med boxningssäck kan med andra ord vara precis det du behöver för att bryta av tristessen på gymmet, och komma över din träningsplatå!

Är du ute efter att köpa en boxsäck så hittar du ett stort utbud bra säckar på Gymgrossisten.com/Boxsäckar.

Här är 3 saker som är bra att tänka på när du ska köpa en slagsäck, samt 2 enkla men väldigt effektiva pass/set.

1: Tänk på vikten

Det är viktigt att säcken inte är för lätt. Väger den under 40kg så kommer den att börja gunga omkring efter några slag, vilket leder till att du får spendera mer tid med att stabilisera säcken än att faktiskt träna. Så välj en säck som väger minst 40kg.

2: Tänk på taket

Om du inte bor i ett riktigt stadigt hus, t.ex. betongtak eller har en bärande bjälke där du kan hänga säcken så bör du köpa ett ställ att hänga säcken i. Att ”go to town” på en 40-60kg tung säck är inte det bästa för ditt tak, så du kommer ångra dig om du inte köper ett ställ. Ett bra ställ kostar ca 700-1000kr men det är värt det.

Träna Med Boxningssäck hur tung
Det är viktigt att säcken väger minst 40kg om du vill kunna träna allsidigt med den. Annars kommer den bara gunga omkring

3: Skydda händerna

Ska du träna med boxningssäck så kommer du utan tvekan att vilja skydda dina händer. Annars kommer du efter några korta slagserier att brännmärkena på knogarna. Det du är ute efter är handskar som är specifikt för säck, de är tunnare än handskar man har när man sparras, vilket ger dig bättre känsla och rörlighet. Så glöm inte att köpa ett par bra boxhandskar.

Träna med boxningssäck – 2 bra set/övningar

Nu till det roliga, hur du skall använda säcken! Här är 2 tips på grundläggande träningspass/övningar du kan köra med din nya fina säck.

1: Go nuts!

Vill du träna uthållighet med säcken så skall du köra på följande pass:

Slå olika typer av slag i låg intensitet i 2 minuter, därefter ger du allt du har i 30 sekunder, kör järnet helt enkelt, slå så många gånger du kan bara. Vila sedan 1 minut och upprepa ovanstående. Kör detta ca 4-5 gånger.

Träna Med Boxningssäck handskar
Glöm för böveln inte att skydda händerna

2: Teknik

Vill du träna mer tekniskt och kanske få till lite mer kraft i dina slag så är slag-och-spark-kombinationer att rekommendera. Satsa på att få till en riktigt bra serie med 3-5 slag som du direkt följer upp med 1-2 sparkar. Alternativt så kör mixar du slag och sparkar på ett naturligt sätt.
En klassisk slagserie att börja med är: jabb, krok och sen ett kraftigt rakt slag. Upprepa och försök få till tekniken och styrkan, det är mer komplicerat än du först tror.

Vilken säck ska man välja?

träna med boxsäck lång eller kort

Om du tänkt investera i en bra boxsäck att träna med hemma så är den första frågan du ställs inför; ”Ska man välja en lång eller en kort säck?”. Här är våra rekommendationer.

Lång säck

Vill du träna både slag och sparkar så kommer du behöva en lång säck. Var dock noga med att den har en bra vikt i förhållande till längden, annars kommer den bara att fladdra runt när du sparkar på den, vilket gör din träning både ineffektiv och frustrerande.

Kort säck

Om du endast vill boxa på säcken så kan det dock vara en bättre idé att välja en extra tung, men kort säck. En kort säck gör det lättare att komma nära säcken, något man vill i vissa slagövningar.

Köpa boxsäck

Om du vill utöka ditt hemmagym med en boxsäck så hittar du ett brett utbud bra säckar på Gymgrossisten.com/Boxsäckar. Kom som sagt ihåg att välja en som väger minst 40kg, annars kommer den bara att gunga omkring när du slår/sparkar på den, vilket blir väldigt frustrerande i längden.

köpa boxsäck lång kort

Sammanfattningsvis om att köpa boxsäck och träna med den

Om du vill utöka ditt hemmagym med en boxningssäck så bör du tänka på följande 3 saker:

  1. Välj en tung säck – Om säcken väger mindre än 40 kg så kommer du få spendera mer tid med att få säcken att sluta gunga än att faktiskt slå på den. Så var noga med att inte köpa en allt för lätt säck.
  2. Tänk på taket – Alla tak är inte gjorda för boxsäckar på 40-60kg. Var noggrann med att ta reda på hur mycket vikt ditt tag klarar av, och om du inte har en bjälke eller ett massivt betongtak så bör du köpa till en ställning till din säck.
  3. Skydda händerna! – Det kan verka onödigt att köpa till ett par boxhandskar, men efter  några korta slagserier kommer du ångra dig. Att boxa på en säck utan handskar är som att glida på knäna på gympasalens golv, brännsår!

Där har du det, våra 3 bästa tips för dig som funderar på att börja träna med boxningssäck!

Föregående artikel4 Tips För Att Undvika Irriterad Hud Efter Rakning
Nästa artikel5 Tidlösa Frisyrer För Män Som Aldrig Blir Omoderna
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.