Att träna inför hinderbana handlar om 2 saker

Trenden med hinderbanor ökar explosionsartat, vilket är jäkligt kul att se. Folk är uppenbarligen sugna på att mäta sig med sig själva, och pressa sig till sin gräns, fantastiskt!

Har du signat upp dig på något av de stora loppen, eller är du bara sugen på att bli bättre på att klara din lokala hinderbana? Oavsett vad du har för motivation så handlar träning inför hinderbana om 2 enkla saker. Det är ingen komplicerad diet eller månader långt träningsschema, utan 2 enkla saker som alla kan göra.
Här är de enda 2 tipsen du behöver för att klara både Tough Viking och Superior OCR.

1: Spring mycket

Även om det mesta fokuset inför en hinderbana ligger på själva hindren så är det alltid en hel del löpning. Standard-distansen i Superior OCR är t.ex. 10km, och i Tough Viking kan du välja att springa 15km, så även om det är många tuffa hinder så kommer du springa en bra bit.

Men det är inte bara själva löpningen du skall vänja dig vid, utan löpträning är även bra fyspass, och kondition och uthållighet är precis vad du behöver om du vill klara av de riktigt tuffa hinderbanorna.

Om du inte löptränat så mycket innan så rekommenderar jag att börja med att träna upp en bra hållning, det gör stor skillnad.

Träna inför hinderbana 1
Löpträning är det du kommer vilja fokusera mest på. Konditionen är alltid det som avgör, inte styrkan

2: Kör helkroppsövningar

Till skillnad från en bicepscurl-tävling i sann Guido-anda så kommer du inte behöva överdriven styrka i någon specifik och isolerad muskel. När du lägger upp din träning inför hinderbana så handlar det om att bli all-around-stark. När du väl kommit i mål och känner efter så kommer du märka att du har muskler som du aldrig känt av förut.

Helkroppsövningar är perfekta när du tränar inför en hinderbana, just eftersom de kan ge dig en jämn styrka i hela kroppen, ofta tillsammans med förbättras koordination och uthållighet. De ger dig mer eller mindre allt du behöver.

Träna inför hinderbana 2
Släng alla bicepscurls i soptunnan och kör burpees! Helkroppsövningar och framförallt de där du kör med egen kroppsvikt ger dig funktionell styrka istället för svullen massa

Vilken hinderbana kör du?

Om du läser det här så har du troligtvis planerat att köra ett hinderbanerace någon gång i år. Vilken av de stora kommer du köra och/eller har redan kört?

Vilket hinderbanerace kör du, eller har du kört?

View Results

Loading ... Loading ...

Föregående artikelOral B Kopplar Ihop Tandborsten Med Telefonen – *Sponsrad Video*
Nästa artikel40 Olika Sorters Episka Varmkorvar Från Hela Världen!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.