Alla bör veta hur man gör ur-övningen pull ups, eller heter det chin ups?

Du är inte ensam om du undrar vad det är för skillnad mellan Pullups och Chins, det är något man ständigt hör folk diskutera och något som sällan sätter sig så att man verkligen kommer ihåg det. Men för att göra det så enkelt och tydligt som möjligt så kan du följa den här grundregeln:

  • När du gör Chins så skall du hålla händerna tätt ihop, och när du drar dig upp så kommer din haka (Chin på Engelska) att nudda dina händer.
  • När du gör Pull ups så är händerna långt isär, och du kommer aldrig nudda händerna med hakan. Alltså, det är endast när du gör Chins som din haka kommer nudda någon del av din kropp.

Även med den regeln i bagaget så vet vi att det fortfarande kommer vara svårt att hålla isär dem, så för försöka få det att sitta ordentligt så har vi även tagit med två stycken videor här nedan, en för varje övning. Du vet vad man säger, för att lättast lära sig något så skall man använda alla sinnen. Tyvärr kan du inte lukta på den här artikeln, men du kan gå ned på gymmet redan idag och både känna på övningarna, och lukta på linimentet i omklädningsrummet.

Så här gör du Pull ups

Så här gör du Chin ups

Jag hoppas vi lyckats besvara den ständigt återkommande frågan om vad det är för skillnad mellan Pullups och Chins.

Föregående artikelJapansk reklam för tuggumi lämnar oss med en fråga… Va?!
Nästa artikelVi Besökte Meermin Mallorca Och Tittade På Lyxiga Skor
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.