Det första smarta armbandet som duger som accessoar

Smarta armband har funnit i ett par år nu. De har kommit i lite alla möjliga former, färger och stilar, men än så länge har inget riktigt känts speciellt snyggt, tills nu, Up2 är diskret, lågmält och det metallklädda spännet har en touch av stil.

Vi har testat Up2 i snart 6 månader och är jäkligt positiva!

Jawbone up 2 grå

Träning

Smarta armband har alltid fokuserat på träning och rörelse, något Up2 gör precis lika bra som övriga armband vi provat. Så fort man tar på sig armbandet och parar ihop det med telefonen via Bluetooth så börjar det spåra dina rörelser.

Det första du får göra när du laddat ned den officiella appen är att ställa in dina steg- och sömnmål. Alltså hur många steg du vill ta per dag och hur många timmar du vill sova per natt.
När det är klart så kör du helt enkelt igång, inge mer fipplande, inget mer trams.

Smarta påminnelser

Up 2'an påminner dig under dagen om hur nära du är ditt dagliga stegmål. Är du t.ex. 1000 steg ifrån målet kl 19:00 på kvällen så tipsar den dig om att ta en kort promenad fram och tillbaka till affären för att nå ditt mål. Riktigt smart och väldigt motiverande. Andra armband har en tendens att komma med notifikationer där det står: ”Du har nått 48% av målet, kämpa på!”, den enda reaktionen man har på det är typ: ”Och? Vad betyder ens 48%?”. Här är som sagt Up2 betydligt mycket trevligare som föreslår vad man bör göra och hur lång tid det kommer att ta, eftersom det blir lättare att ta till sig, vilket gör att det blir lättare att samla kraft att faktiskt göra det.

Logga in träning

Du kan även när som helst klicka in dig i appen och kicka igång ett träningspass av olika slag, löpning, styrketräning, spinning, simning etc. Armbandet loggar sedan hur länge du tränar, hur många kalorier du bränner och hur intensivt träningspasset var.

Det är väldigt enkelt att använda Up2 i samband med träning och ännu enklare att mäta sina steg och försöka öka sin dagliga aktivitet.
Jawbone up2 armband

Sömn

En av de mest uppskattade funktionerna är de smarta alarmen. En funktion där du kan ställa in när du vill vakna och hur långt innan det du kan tänka dig vakna. Armbandet väcker dig sedan när du är i lättast möjliga sömn under den perioden.
Har du t.ex. ställt in att du vill gå upp senast kl 07:00 och har ett spann på upp till 30 minuter innan så kommer armbandet att väcka dig någon gång mellan 06:30 och 07:00 när du är i lätt sömn. Allt för att undvika att du blir väckt när du är i djupsömn, något som gör det väldigt svårt att gå upp, och som rubbar din energi resten av dagen.

Läs mer om sömncykler

Vill du veta mer om lätt och djup sömn, och sömncykler i allmänhet så bör du läsa vår artikel: En 3 stegs-guide till att sova bättre och orka gå upp tidigt
Jawbone up2 svart

Bättre vardag

En riktigt härlig funktion är Jawbones ”Smart Coach”, en funktion som regelbundet kommer med små meddelanden och tips på hur man kan förbättra vardagen. Meddelandena varierar mellan allt från hur viktigt och nyttigt det är att le och skratta till vikten av en bra frukost och en stabil sömn. Meddelandena har även en länk till en trovärdig källa om du känner att du vill läsa mer.

När jag loggade in i Up-appen nu så fick jag t.ex. det här meddelandet:

up2 smart coach

Klickar jag på gilla så kommer appen ihåg vilken typ av tips jag uppskattar. Smart (pun intended) och jäkligt nice.

EN BUGG 

En liten bugg som är viktigt att poängtera är att man måste ha sin iPhone inställd på Engelska för att Smart Coach skall funka, eftersom tipsen är på Engelska. Jag ser inte riktigt det rimliga i detta, eftersom alla Svenskar kan läsa Engelska, men förhoppningsvis löser de detta i en uppdatering snart.

Hård fakta om Jawbone Up2

Armbandet har en fantastisk batteritid på 9-10 dagar, och när det väl varnar för att batteriet är så gott som slut så har man ca 12h på sig att ladda, vilket är en skön säkerhetslina.
När det är dags att ladda så gör man det med den medföljande magnetiska USB-sladden.

Up2 är vattentåligt, så du behöver inte ta av det när du duschar. Det står ibland i Smart Coach att det inte gillar att sänkas under vatten helt, men samtidigt så kan man välja ”Simma” som aktivitet när man skall träna, så jag vet inte riktigt vad som är rätt.

Armbandet finns i färgerna du ser på bilden nedan, spännet är ställbart och passar alla handleder.

jawbone up2 svart

Slutligen

De Smarta alarmen, stegräknaren och Smart Coach gör att jag har armbandet på mig 24/7, och har haft det i snart 6 månader utan några planer på att ta av det. Det är ett rätt bra betyg måste jag säga.

Föregående artikelVill Du Vinna En Thriller? – *Sponsrad Video*
Nästa artikelMusic Makes It Home – Musik Är Tydligen Guld För Hemfriden
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.