Optimera ett litet hem med rumsavdelare och konst..

Bor man litet så är det lätt att allt bara flyter ihop. Man står i sitt köks-vardags-sovrum och steker lite köttfärs och sen lägger man sig i sin soff-säng och tittar på TVn som sitter på väggen i vardagsrums-hallen. Det kan vara svårt att ge de olika funktionerna i hemmet en egen identitet, kanske för att det är helt öppen planlösning, eller för att varje rum är alldeles för litet.

rumsavdelare liten lägenhet

Rumsavdelare ger dig tydligare ytor

Påminner ditt hem om ovanstående skräckexempel så är rumsavdelare en gudagåva. Det finns sjukt snygga rumsavdelare som på ett elegant och flexibelt sätt kan förtydliga ditt hems olika ytor, något som både påverkar din sömn och ditt fokus positivt. Jobbar du hemma så kan det vara svårt att hålla fokus när du hela tiden sitter mitt i alltihopa. Även din sömn påverkas negativt av ett allt för ”luddigt hem”. Har du inga tydliga gränser så blir din kvällsrutin lidande. Hjärnan älskar rutiner och att ha ett dedikerat sovrum är effektivt och ofta avgörande för att en människa ska sova bra.

ljus tavla

Tavlor och posters ger ytorna identitet

I ett litet hem med öppen planlösning så går det så klart inte att jobba med olika färger på väggar, tak och golv. Det skulle se hemskt ut om man plötsligt bytte färg på väggen mitt i rummet, bara för att skapa en känsla av rymd. Det funkar inte. Något som funkar däremot är att jobba med olika teman i olika ytor, särskilt i kombination med rumsavdelare. Har du en snygg rumsavdelare mellan köksyta och vardagsrum och sedan jobbar med tavlor eller posters i olika teman i de olika rummen så kan du skapa en känsla av kök vs vardagsrum. Har du till exempel livsmedel eller snygga styckscheman på väggarna i köket och naturbilder och landskap i vardagsrummet så skiljer du rummen åt på ett snyggt och effektivt sätt. Även om det bara är 3 meter mellan ytorna så blir det en mental avdelare som gör att ditt hem både känns större och mer uppstyrt.

tavla manlig

ljus rumsavdelare

Avslutningsvis

Att dela in sitt hem i tydliga ytor är inte bara viktigt för att det ska bli snyggt, det är också ett effektivt sätt att höja livskvalitén genom att förbättra din sömn och ditt fokus när du jobbar hemma.

Rumsavdelare är ett beprövat, effektivt och snyggt sätt att få ett litet hem att kännas större och mer uppstyrt. Kombinera det med tavlor eller posters för att ge dina olika rum en tydlig identitet och vips så har du höjt nivån rejält.

Föregående artikelManschettknappar – En Enkel Men Ultimat Guide!
Nästa artikelHur Bettar Man På E-Sport? – En Enkel Och Tydlig Guide
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.