Förhoppningsvis hittar du svaret på den där eviga frågan lite längre ned…

Den frågan har vi alla ställt oss, säkerligen hundra gånger vid det här laget. Men anledningen till att frågan ständigt återkommer är ju för att det är svårt att köpa presenter till folk som har det mesta. Barn är enkla, de blir glada för det mesta, men vuxna har haft ett par år på sig att samla fler prylar och mojänger än de egentligen behöver, så för att en gåva ska vara verkligt uppskattad så behöver den vara helt rätt, och det är svårt!

Så vad ger man till honom som har allt? Obsid genomförde en marknadsundersökning där vi fann tre tydliga vinnare, nämligen:

 • Klädesplagg eller accessoar
 • En resa
 • En äventyrlig upplevelse (t.ex. flyga helikopter, klättra berg)

Nedan kommer vi titta närmare på de tre respektive “vinnarna” samt inkludera en joker.

Klädesplagg eller accessoarer som present

När du väljer kläder eller accessoarer som present till någon, är det viktigt att tänka på mottagarens smak och stil. Här är några generella idéer som du kan använda dig av när du dyker djupare in i kategorierna för att hitta plagget eller accessoaren som du tror din mottagare kommer bli glad av.

 • En snygg tröja eller blus i mottagarens favoritfärg eller mönster.
 • Ett par högkvalitativa jeans eller byxor.En elegant klänning för speciella tillfällen.
 • En mysig vinterjacka eller en lätt vårjacka.
 • En snygg och bekväm träningskläder om mottagaren är aktiv.

Ps. om du är osäker på storlek och stil kan det vara bra att kolla med mottagaren eller deras närmaste vänner och familj för att få tips.

Att ge bort en resa

Att ge bort en resa som present kan vara ett bra val och resultera i en minnesvärd gåva som uppskattas mycket. Dock finns det en del saker att värdera innan du köper första bästa resa till solen eller snön. Här är några tips att tänka på när du planerar att ge bort en resa som present:

 1. Känn mottagarens intressen: Innan du bokar resan, se till att du har en bra uppfattning om mottagarens intressen och önskemål när det gäller resor. Till exempel, föredrar han en avslappnad strandsemester, en äventyrlig resa med aktiviteter som vandring och utforskning, eller kanske en kulturell resa med besök på museer och historiska platser?
 2. Bestäm destination och datum: Välj en destination som du tror att han kommer att älska. Om möjligt, försök att välja datum som passar deras schema och åtaganden. Om du är osäker på datum, kan du överväga att ge ett digitalt presentkort som kan lösas in gentemot en valfri resa istället.
 3. Boka resan: När du har bestämt destination och datum, boka resan. Det kan vara en bra idé att kolla först om hans pass- och visumstatus innan du bokar för att undvika eventuella problem.
 4. Gör en egen presentbox: För att göra gåvan mer minnesvärd, kan du skapa en ”resebox” med resehandlingar, guideböcker, karta och andra relevanta föremål. Detta ger honom något konkret att öppna och samtidigt ger det dem något att se fram emot.
 5. Överraska mottagaren: Ge gåvan på ett sätt som gör det till en överraskning. Du kan till exempel gömma biljetterna i en fin förpackning, inkludera en rolig ballong med presenten eller ge ledtrådar för att låta han gissa vad han det är han kommer få. Om det är din pojkvän som ska få presenten kan du överväga något romantiskt.
 6. Planera tillsammans: När gåvan är öppnad och överraskningen har avslöjats, är det en bra idé att planera resan tillsammans med mottagaren för att säkerställa att den blir precis som de vill ha den. Detta kan inkludera att boka hotell, transport och aktiviteter.

Presentkort till upplevelse

Presentkort till upplevelser är en rolig present eftersom det ger mottagaren möjlighet att välja en upplevelse som de verkligen kommer att njuta av.

Här är några idéer för presentkort till upplevelser:

Spa- och wellness-behandlingar

Ge mottagaren möjlighet att koppla av och förnya sig med ett presentkort till ett spa. Det kan inkludera massage, ansiktsbehandlingar, bastu eller annan avkoppling.

Restaurangupplevelse

Ett presentkort till en fin restaurang eller en kulinarisk upplevelse som en matlagningskurs kan vara en fantastisk present för matälskare.

Konserter eller teaterbiljetter

Om mottagaren är intresserad av musik eller teater, kan du ge dem biljetter till en konsert, teaterföreställning eller annan kulturell händelse.

Aktiviteter i naturen

För äventyrslystna människor kan presentkort till aktiviteter som ziplining, white-water rafting, eller vandring vara perfekta gåvor.

Helikoptertur

Ge mottagaren möjlighet att uppleva en destination från ovan med en helikoptertur över staden eller det natursköna landskapet.

Vinprovning

För vinälskare kan ett presentkort till en vinprovningstur vara en rolig och lärorik upplevelse.

En tur med luftballong

En tur med luftballong ger en unik och minnesvärd upplevelse med panoramautsikt över landskapet. Perfekt present för honom med äventyrslust (men inte är höjdrädd)

Målar- eller hantverkare klass

Om mottagaren är kreativ, kan ett presentkort till en målningskurs eller en hantverkskurs vara inspirerande och roligt.

Flygning i en vindtunnel

För adrenalinjunkies kan en upplevelse i en vindtunnel där man simulerar fallskärmshoppning vara en spännande present.

Vilken typ av present uppskattar du mest?

View Results

Loading ... Loading ...

Presentkorg med delikatesser

Men det finns en joker: en gåva som passar alla och som både är enkel att ge och enkelt att få (det där med enkel att få är något man ständigt underskattar när det gäller gåvor) nämligen en presentkorg eller delikatesskorg.

Att få en korg full med lyxiga godsaker är enkelt, för man kan omöjligtvis ha för mycket delikatesser i sitt liv, och även om man har det så går de åt förr eller senare, det är inte som en porslinsfigur man är fast med och måste ställa fram nästa gång personen man fick den av kommer på besök. Nej, korgen går åt och alla är nöjda och glada.

Känner du att det här med en korg full av delikatesser kan vara något? Kolla då in Delikatesskorg.nu de har ett stort utbud av korgar av alla slag; tryffeltema, Whiskytema, Teer, chips, choklad osv. Det finns något för alla!

Här är 3 fördelar med att ge någon en presentkorg som gåva.

1: Det är inte ännu en pryl att förvara hemma

Som nämnt ovan så är en stark fördel med en presentkorg som present till den som har allt att det inte är en sak man behöver behålla. När korgen väl är konsumerad så har man inget kvar, något som är väldigt skönt. De flesta av oss har ju redan så oerhört mycket prylar att det är svårt att få plats med allt. Självklart kan en tavla, en vas, köksredskap, bok, kläder osv. vara en fin gåva, men om det inte är precis det som personen i fråga älskar så kommer den inte att användas, utan bara ta plats. Och du vet ju hur det är, man får alldeles för dåligt samvete av att slänga en gåva, så den åker helt enkelt in i garderoben. Men en presentkorg, den blir man inte fast med, man bara äter/dricker upp det som ligger i och sen är man klar. Man kan kalla det en idiotsäker gåva.

2: Du kan hjälpa personen upptäcka en ny favorit

Vi människor tenderar att köpa det vi vet att vi gillar. Ibland provar vi nya saker men generellt så äter och dricker vi till 90% samma sak, år ut och år in. Att ge någon en delikatesskorg i gåva innebär att du med säkerhet kommer att introducera honom till något nytt. Kanske är det en ny sorts chips, eller kanske ett nytt te som personen i fråga inte visste existerade, men som nu är en ny favorit.
Gåvor av det här slaget vidgar mottagarens vyer. Det kan låta lite väl grandiost, men det är faktiskt sant.

delikatesskorg

3: Man behöver alltid delikatesser

Gillar man mat, dryck och godsaker så behöver man alltid delikatesser av olika slag. Kanske vill man ha dem på fredagskvällen efter jobbet, eller så har man en middagsbjudning och vill ha något att bjuda gästerna på. Oavsett situation så är det uppskattat med lite delikatesser, och en delikatesskorg innehåller ju precis det. Det är lite som att få strumpor i present, ja jag vet att det låter tråkigt, men personligen älskar jag att få strumpor i julklapp, för jag måste ju köpa strumpor förr eller senare, men om jag får dem i gåva så besparar jag mig både en tråkig utgift och turen till affären. Nu är ju så klart inte delikatesser en tråkig utgift, men det är ju onekligen bekvämt att få dem hemskickade istället för att gå runt i 40 minuter på mataffären och leta efter passande delikatesser.

Föregående artikelAllt Om Att Ta Hand Om Sina Smycken För Att Maxa Livslängden!
Nästa artikelAtt Bära Fluga – 5 Stiltips Alla Män Bör Känna Till!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.