Vad vill vi män ha i present?

Obsid må vara ett livsstilsmagasin för män, men som en härlig överraskning så har vi en hel del kvinnliga läsare. Troligtvis är ni tjejer intresserade av att läsa om herrmode och annat intressant, så att ni kan hjälpa era män handla kläder, eller så är ni bara intresserade av att veta vad män gillar, så att ni kan överraska dem med en liten present då och då. Just därför har vi skrivit den här guiden till att hitta en bra present till pojkvännen, för vi vet ju vad vi pratar om.

I den här guiden kommer vi att prata om anatomin bakom en bra present, prata om 6 tidlösa tips och samtidigt passa på att fråga alla er män vad ni föredrar. Vartefter fler och fler svarar på frågan nedanför så kommer alltså den här guiden att bli en klockren källa för alla flickvänner, fruar och pojkvänner som försöker komma på en bra present till pojkvännen!

Vad skulle du uppskatta mest?

Vilken typ av present uppskattar du mest?

View Results

Loading ... Loading ...

Anatomin bakom en klockren present

Innan vi går in på presenttipsen så känns det passande att titta närmare på vad som gör en present riktigt bra. Finns det något universellt recept för den perfekta presenten? Troligtvis inte, eftersom alla är olika – men det finns 2 saker du alltid ska tänka på när du försöker komma på den perfekta presenten.

Upplevelser varar resten av livet

Har du någonsin hört kuggfrågan: ”Vad kan du köpa som gör dig rikare?”. Svaret är så klart upplevelser. Köper du en upplevelse så blir du ju en upplevelse rikare, och det ligger väldigt mycket sanning i det.

Livet går ju ut på att levas, och för att leva behöver man göra saker. Och helst av allt vill man ju göra saker man kommer ihåg. Jag menar, man kan ju fylla sina dagar med att städa köket eller sortera strumporna, det är ju att göra något, men det är långt ifrån minnesvärt.

Jag brukar alltid säga: ”Flest bra historier när man dör vinner”, med det vill jag ha sagt att det alltid är värt att lägga pengar på upplevelser, för materiella saker kommer och går, men upplevelser har man med sig resten av livet.

present till pojkvännen tips

Försök hitta något som han verkligen kommer att använda

Ju mer han faktiskt använder din present desto oftare kommer han bli påmind om att det var en present och att han fått den av dig.

Jämför till exempel ett par tidlösa handskar som blir hans favoritpar de kommande 5 åren med en storblommig skjorta som kan vara lite kul för stunden, men troligtvis bara kommer samla dam längst bak i garderoben.

6 Tidlösa presenter till pojkvännen

Nu när vi gått igenom de 2 värdefulla tipsen så är det dags att kasta oss in i vår lista med 6 tidlösa presenter till pojkvännen!

1: Köra fyrhjuling

present till pojkvän köra fyrhjuling

Vem vill inte ha lite äventyr ute i skog och mark? Det här är på inga sätt en revolutionerande present, men jag garanterar att den kommer vara uppskattat, så länge din pojkvän är någorlunda intresserad av att göra saker utomhus. Kom ihåg, upplevelser ger minnen för livet.

2: Gå till en skräddare och sy upp en skjorta/kavaj tillsammans

present till pojkvännen skräddare

På tal om att ge något som mottagaren kommer ha användning för och verkligen använda. Boka in en tid hos en skräddare och välj tillsammans ut tyg, passform och stil på en skjorta eller en kavaj. Varje gång han använder den så kommer han minnas dagen då ni tillsammans designade ett unikt plagg som bara han har.

3: Graverade grillredskap

present till pojkvännen graverade grillredskap

Om din pojkvän gillar att grilla så är det här ett perfekt sätt att ge något som han faktiskt kommer använda. Egentligen är det inget spektakulärt, men det är som sagt något användbart som varje gång det är grillfest kommer fungera som en klockren conversation piece – och dessutom påminna honom om vem han fick dem av.

4: En weekendresa tillsammans

present till pojkvännen resa

Har du en lite större budget att röra dig med så är en resa aldrig fel. En resa är så klart en upplevelse, plus att det blir tid tillsammans i en ny miljö. Få saker kan vara så värdefulla i ett förhållande.

5: Uppfinn en ny högtid!

present till pojkvännen egen högtid

En högtid behöver inte vara religös, det som gör en högtid till just en högtid är engagemang och en ansträngning. Jag menar, man firar inte jul för att Jesus föddes då, det är sedan länge passerat. Jul firar man för att umgås med nära och kära, och för att ge och få presenter så klart.

Om du vet att du är den typen av person som kommer kunna driva igenom något relativt krävande, och sedan hålla det vid liv i många år framöver så kan detta vara den ultimata presenten.

Men vad menar jag då med att uppfinna en ny högtid? Jo, om din pojkvän till exempel älskar Seinfeld, lyxkaffe eller donuts – välj då ut ett passande datum (eller en dag, t.ex. sisa lördagen i oktober) och ge honom den dagen som er officiella ”Seinfeld-dagen”, ”Kaffedagen” eller ”Donutsdagen”. Men det slutar så klart inte där, nu har vi bara börjat.

Det kritiska i att göra detta till en ultimata presenten är att sedan planera och driva igenom den första högtidsdagen. Blir det ”Seinfeld-dagen” så kanske ni bestämmer att på den dagen så tittar man alltid på 6 avsnitt Seinfeld, äter samma mat som i serien och avslutar kvällen med att ge varandra gåvor som på något sätt är relaterade till Seinfeld. Oavsett vad det blir för tema så är konceptet detsamma. Se till att arrangera dagen lika seriöst som om det vore julafton, och driv sedan igenom det år efter år efter år. Till slut sitter det och då har du gett din pojkvän en dag varje år som är vigd åt något han älskar och som förhoppningsvis delas med de han älskar.

6: En drinkvagn

Drinkvagnen är utan tvekan en av de snyggaste och mest stilfulla detaljerna man kan ha i hemmet. Den är tidlöst och ger en känsla av lyx till omgivningen – om din pojkvän uppskattar sånt så kommer han utan tvekan att bli glad över en drinkvagn i present.

Vill du veta mer om drinkvagnar, och vad man bör ha i dem? Kolla då in vår guide: ”Drinkvagnen – hemmets mest stilfulla inredningsdetalj!

Massvis med lyxiga och spännande presenter

Några av presenterna nämnda ovan, och många andra lyxiga presenter, hittar du på Fineshelf.com en present-site med fokus på exklusiva gåvor, sådana som passar perfekt för han som ”har allt”.

Sammanfattningsvis

Vill du leverera en fantastisk present till din pojkvän så bör du antingen satsa på en upplevelse, eftersom upplevelser är något vi bär med oss resten av livet. Vill du dock köpa en sak så ska du försöka hitta något som du verkligen vet att han kommer att använda regelbundet. För ju oftare han använder det desto oftare blir han påmind om vem han fick det av.

Föregående artikelVad Skulle Du Göra Om Du Vann På Lotto? – *Reklam*
Nästa artikelHerrmode Höst 2017 – Årets Stiligaste Årstid Har Anlänt!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.