Nu är det dags för doftljus igen, men inte vilken sort som helst, manliga doftljus!

Doft är fascinerande, det är det kraftigaste sinnet vi har när det kommer till att minnas. Alla har väl någon gång gått ut genom dörren och möts av en doft som omedelbart tar en tillbaka till en specifik dag i 5an när man var ute lite för sent och pallade äpplen. Men doft är inte bara nostalgi, det är även stämning, och det är här de lite bortglömda doftljusen kommer in i bilden!

För 10 år sedan var doftljus superpopulärt, folk hade alla möjliga dofter hemma och man brände på ett lite då och då. Nu är de dock sällsynta, kanske blev det för mycket för oss. Oavsett varför så är doftljusen i alla fall tillbaka på agendan, vilket är ganska nice måste jag säga. Ett bra doftljus (inte för starkt) kan göra väldigt mycket för stämningen på en middag eller en skön ”hänga-kväll”.

Om man nu skall ha doftljus, finns det några som inte luktar vanilj och jordgubb?

Om nu doftljus skall bli inne igen så är ju ovanstående fråga ganska relevant, måste hela lägenheten lukta fruktsallad? Nej, tack och lov inte. En Svensk designer har precis släppt en serie doftljus som är lite mer sofistikerade, och faktiskt lite mer manliga.

Prestige collection

K Lundqvist serie lyxiga doftljus innehåller 5 olika varianter, där Black Cashmere är det som har en tydlig manlig ton och känsla. Ljuset innehåller dofter som man finner i klassiskt manlig parfym, mysk, cederträ och kryddor är tydlig toner som man lätt känner igen när man tänder ljuset.

manliga doftljus
K Lundqvist levererar manliga doftljus

En spontan tanke hos de flesta män kanske är: ”Va skall jag med ett doftljus till? Varför skall det finnas manliga doftljus?”. Det är självklart en relevant fråga, varför skall man egentligen lägga pengar på doftljus?

Kvinnor är inte som män

manliga doftljus
K Lundqvists manliga doftljus levereras i skönt lyxiga förpackningar

Säga vad man vill, men det vi män gillar och uppskattar är inte alltid detsamma som det kvinnor gillar och uppskattar. Doftljus, blommor, gardiner och rena lakan är några saker som ligger direkt top of mind när man pratar klassiska saker som kan göra mycket för en kvinna, men som inte ens uppmärksammas av en man.
Med det i åtanke så är det definitivt värt att överväga ett lyxigt och manlig doftljus som sätter tonen på kvällen när du har en date hemma. Det kan göra jäkligt mycket mer än du tror för stämningen och kvällens utfall.

Mer info om ljusen och återförsäljare hittar du på KLundqvist.com

Föregående artikel3 Sorters pannkakor – Något för alla!
Nästa artikelHur knäcker man ägg utan att få med skalbitar?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.